Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown – “Winter”

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn eigen crew Bruiser Brigade uit de startblokken te krijgen. De geruchten dat er een album met JPEGMAFIA zou aankomen, of een vervolg op doorbraakalbum XXX, worden met de stille uitgave van deze nieuwe single “Winter” niet helemaal opgeklaard.

De single is nog steeds niet te vinden op de meeste mainstream muziekplatformen, maar verscheen ergens begin vorige week op SoundCloud, vergezeld door een handvol tweets die dat nieuws de wereld inbrachten. Het was weer van 2019 geleden dat we Danny Brown nog eens in volle glorie op een nummer hoorde, maar de rapper pikt de draad weer volledig op waar hij ze drie jaar terug achterliet. Zijn haast onmogelijk hoge stem en vluchtige flow stuiteren en ketsen nogal onbeholpen op de doodserieuze en donkere beat. Een beat die nog het meeste doet denken aan de wederopstanding van coke en gangster rap van de voorbije jaren, met Conway the Machine en Benny the Butcher die daar het voortouw nemen. Bij Danny Brown is echter niets onbeholpen te noemen, en is “Winter” slechts het zoveelste toonbeeld van de meest eclectische stijl die er in hiphop te vinden is.

Twitter / Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

162 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mount Kimbie - MK 3.5: Die Cuts | City Planning (★★★): Melancholie op de dansvloer

Het geduld van Mount Kimbie fans werd al enkele jaren op de proef gesteld. Nadat het duo drie jaar de tijd nam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Mount Kimbie - "in your eyes" (feat. slowthai & Danny Brown), "a deities encore" (feat. Liv.e), "Q" & "Quartz"

Toen Mount Kimbie vorig jaar, na een lange stilte, weer eens van zich liet horen met “Black Stone” & “Blue Liquid”, beloofden…
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.