Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Yung Lean – “Lazy Summer Day” & “Chinese Restaurant”

Yung Lean © Sharon Lopez

Yung Lean rust niet op zijn lauweren en heeft alweer vers materiaal klaar. De Zweedse rapper was een van de eerste artiesten die via Soundcloud kon doorbreken en (niet onbelangrijk) dat succes kon doortrekken naar de huidige tijd. Zijn eigenzinnige stijl schraapt hij met elke release opnieuw wat bij met wisselvallig resultaat. Zijn laatste project Stardust bevatte wel enkele uitschieters (zoals het nummer met FKA twigs), maar evengoed enkele matige nummers die niet helemaal aan de verwachtingen konden voldoen. De populariteit van Yung Lean kreeg begin dit jaar overigens een opvallende boost dankzij TikTok waar zijn nummer “Ginseng Strip 2002” viraal op ging. Gelukkig liet hij zich door dat succes niet verleiden om de commerciële richting op te gaan, zo bewijst hij op de dubbelsingle “Lazy Summer Day” en “Chinese Restaurant”.

Yung Lean omarmt het experimentele meer dan ooit, iets dat er ook duidelijk aan te horen is. Op “Lazy Summer Day” laat hij de beats helemaal voor wat ze zijn en opteert hij voor een wat meer organisch geluid. Het resultaat klinkt als een iets rustigere versie van A$AP Rocky’s “Sundress” met de typische Yung Lean-saus erover heen. Het is zoeken naar wat variatie en afwisseling, al komt dat er niet helemaal van. Zelfs op een luie zomerdag mocht het wat ons betreft wat meer zijn. Dat meer krijgen we op het korte “Chinese Restaurant”. In de zesenzeventig seconden zit meer vaart, afwisseling en snedigheid dan op “Lazy Summer Day”. Op een beat waar ook Earl Sweatshirt zeker iets had kunnen doen, komt Yung Lean toch wat beter voor de dag en daarom is het best wel jammer dat het zo snel alweer gedaan is. De dubbelsingle lost niet helemaal de beloftes in, maar Yung Lean blijft wel naarstig verder evolueren als artiest. En dat moedigen we zeker en vast aan.

Op zaterdag 5 november maakt Yung Lean zijn opwachting in de Gentse Vooruit (ism. Democrazy).

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1685 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A$AP Rocky - "Shittin' Me"

A$AP Rocky staat nog maar eens in de picture. Deze keer echter niet met een nieuw schandaal of zijn relatie met Rihanna,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour ontvangt in 2023 ook Yung Lean, Caribou, 070 Shake en meer!

Heel wat festivals lijken met de eindejaarsperiode in het vooruitzicht nog eens serieus uit te willen pakken. Ook Dour laat eindelijk in…
InstagramLiveRecensies

Yung Lean @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Concertzaal): Emorap, het genre dat weigert uit te sterven

De hoogdagen van de emorap, met Lil Peep, XXXTentacion en Juice WRLD als absolute uitblinkers, lijken al eventjes voorbij, maar met het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.