Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle tje – “coolkidsbar”

© CPU – Chris Stessens

Toen we tje zagen staan tussen de bands die het tot in de voorrondes van Sound Track hadden geschopt, viel de naam ons meteen op. Het werd uiteindelijk zelfs de finale van het kansenparcours, waarna ook de preselectie van Humo’s Rock Rally volgde. Al snel werd in het Belgisch muzieklandschap duidelijk dat het Hasseltse drietal er eentje was om in de gaten te houden. Zeker nu er met “coolkidsbar” eindelijk die langverwachte debuutsingle is, lijkt het sprookje pas echt te kunnen beginnen. Met hun, naar eigen zeggen, bezwerende indiefolk nemen Lindy, Melvin en Klaas je mee richting hun eigen wereldje.

Een kleine vier minuten duurt “coolkidsbar” en binnen de paar seconden weet tje al onder je huid te kruipen. Met wat indringende synthgeluiden en het intrigerende stemgeluid van Lindy komt het geheel dromerig op gang, waarna er plots een twistje klaarstaat. Een akoestische gitaar maakt zijn intrede, waardoor er donkere wolken aan de horizon opdoemen. Het is een soort geordende chaos waar we in terecht komen, waarin alles wat tje in zijn mars heeft ons om de oren vliegt. Een bijzonder boeiende kennismaking dus, die ons alleen maar doet uitkijken naar meer van dit drietal, want deze “coolkidsbar” is een binnenkomertje.

Op zaterdag 30 april speelt tje op Eigen Teelt in De Serre te Hasselt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2043 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
FeaturesInstagramUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2023: Een terugblik

We hebben elke dag weer het genoegen om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken. Sommige acts laten zelfs zo’n diepe indruk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.