Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Britney Spears & Elton John – “Hold Me Closer”

Er zijn weinig artiesten waar de boekjes de afgelopen jaren meer over geschreven hebben dan over Britney Spears. Jarenlang leefde Britney onder het toezicht van haar vader die de touwtjes strak in de handen hield, iets te strak zou blijken. Na een lange juridische strijd, gesteund door een legioen van fans, heroverde La Spears haar vrijheid en heeft ze terug de wind in de zeilen. Aan het begin van de zomer trouwde ze met haar vriend Sam Asghari, al verliep die plechtigheid ook niet zonder horten of stoten aangezien haar ex-man Jason Alexander de ceremonie probeerde te verstoren. Zo zie je maar dat het nooit volledig windstil zal zijn in Britney-land. We zijn dan ook verheugd dat we het vandaag eindelijk terug mogen hebben over haar muziek.

De laatste week gonsde het van de geruchten dat er nieuwe muziek zat aan te komen van Britney. Niet zo maar een nieuwe single maar eentje die ze samen met Elton John gemaakt zou hebben. De laatste dagen kregen we enkele teasers voor de kiezen en die klonken veelbelovend. Ondanks dat het technisch gezien niet echt een comebacksingle is, mogen we gerust stellen dat “Hold Me Closer” een nieuw begin inluidt. De eerste tonen nemen ons mee naar een zomerse setting en tegelijkertijd naar het verleden; een aangenaam gitaardeuntje opent het nummer rustig waar we ook “Tiny Dancer” van Elton John horen echoën. Al snel moet de gitaar plaats ruimen voor een zachte beat vergezeld van een funky baslijntje dat er voor zorgt dat je wil bewegen met de heupen. De zang blijft subtiel, maar toch bevat het alle kenmerken van Britney zodat je direct hoort dat je naar een song van de popdiva zit te luisteren. Sir Elton blijft in het begin nog iets subtieler op de achtergrond, maar halfweg treedt hij dan toch op de voorgrond. Niet alleen qua zang zet hij een stap naar voor, maar hij begeleidt zichzelf heel gelaagd met een aantal leuke pianoriedeltjes.

Elton John en het team dat het nummer schreef, slagen er perfect in om van “Tiny Dancer” een hedendaagse leuke zomerse single te maken die Bitbit terug op de kaart moet plaatsen en wordt waarschijnlijk een even grote hit als “Cold Heart” met Dua Lipa. Bijna drie decennia na haar doorbraak klinkt mevrouw Spears niet meer zoals ze in het begin van haar carrière klonk, maar zoals Elton John ooit zong; ‘I am still standing’. Misschien is dit wel de belangrijkste boodschap; ‘She is back bitches.’ Deze “Hold Me Closer” klinkt anders en minder schreeuwerig dan vroeger, maar de zangeres slaagt er wel in om een leuke comebacksingle af te leveren. Go Britney!

FacebookWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Rolling Stones - Hackney Diamonds (★★★★½): Steengoede plaat

Is er iemand die de voorbije zes decennia onder een steen heeft geleefd en nog nooit van The Rolling Stones heeft gehoord?…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single will.i.am & Britney Spears - "MIND YOUR BUSINESS"

will.i.am en Britney Spears; het is een combinatie die in het verleden al eens een monsterhit opleverde. Meer nog, “Scream & Shout”…
LiveRecensies

Elton John @ Sportpaleis: Meesterlijk afscheid van Rocketman

De concerten die voor het eerst werden uitgesteld in de coronaperiode lopen stilaan op zijn einde. Toch waren er nog enkele concerten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.