Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mud Whale – “French Roast”

Posthardcore lijkt een afgeleid genre dat stilaan uitgemolken leek te zijn. Zo nu en dan staat er dan eens een verrassende naam op en Mud Whale mogen we vandaag bij deze namen rekenen. De band komt uit Cleveland en veel info valt er niet over te vinden. Ze zijn met vier en zanger-gitarist Michael Morris leidt de bende met een stem die erg gevarieerd uit de hoek komt. Met nog geen enkel album op hun naam is dit de derde single die de band uitbrengt voor het komende debuut.

De twee vorige singles waren veelbelovend, want luister maar naar het overtuigende “Scapegoat”. “French Roast” is in vergelijking met de vorige nummers een pak rustiger. Toch slaagt Mud Whale erin om in deze posthardcore invloeden zelfs wat lofi te leggen. Het gitarenspel is erg mooi en ligt steeds in verschillende lagen over elkaar. De stem wordt weer als een schitterend instrument ingezet. De tweede stem die er tijdens het refrein door komt, zorgt voor de juiste energie die op dat moment vrijkomt.

“French Roast” is qua opbouw redelijk standaard, maar de invulling is erg goed. Rustig, gelaagd gitaarspel met een mooie begeleiding overtuigt ons. Op 3 augustus verschijnt Everything in Moderation. Elke fan van het genre zou deze ongekende band zeker een kans moeten geven. Je zal niet teleurgesteld zijn.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
AlbumsRecensies

Quicksand - Distant Populations (★★½): Minder koppen, minder rockers

Als we op de albumcover mogen afgaan, is dit het slechtste Quicksand-album. Het muzikale oordeel is niet zo dramatisch, maar wel consequent….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fiddlehead - Between the Richness (★★★★): Ingebeelde liefde die wordt omgezet naar muziek

Een recept staat of valt met de juiste combinatie van een aantal ingrediënten waarvan de individuele kwaliteit ook niet mag ontbreken. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.