Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Uma – “Crocodile”

Een Britse moeder, een Thaise vader en Barcelona als thuisstad: deze bonte mix zorgde ervoor dat Uma de muziek maakt die we vandaag van haar te horen krijgen. Tegenwoordig zweeft de singer-songwriter graag tussen Londen en Spanje, terwijl ze onderweg de nodige ingrediënten verzamelt voor muzikale kunstwerkjes. Een belangrijke rol daarin is weggelegd voor Can Obert, een creatieve plek waar onder meer Nilüfer Yanya al aan haar muziek kwam werken. Op haar nieuwste single “Crocodile” horen we hoe er gespeeld wordt met ruimte, maar ook hoe genres een bijzonder vaag begrip worden.

“Crocodile” wordt meteen gekenmerkt door een heel ontspannen sfeer die het zowel op de achtergrond als in de spotlight goed doet. De minimale instrumentatie wordt aangevuld met de bijzondere stem van Uma, wat meteen voor een herkenbaar element in de muziek zorgt. Al snel wordt de interesse van de luisteraar gewekt en wanneer een spoken word performance het heel eventjes lijkt over te nemen en de rustig voortkabbelende rivier net wat kracht bijzet, zijn we helemaal overtuigd. Fans van hedendaagse r&b à la Jorja Smith zullen ongetwijfeld ook genieten van de rokerige ambiance die rond de muziek van Uma zweeft.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify. 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Uma & Lucy Lu - "Bring Me The Mountain"

De multi-culturele achtergrond van Uma inspireerde de muzikante om muzikaal nieuwe oorden op te zoeken en dat deed ze dit jaar voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tamino - "Crocodile"

Er zijn maar weinig Belgische artiesten die van zoveel internationaal aanzien kunnen genieten als Tamino. De doorstart kreeg hij dankzij zijn overwinning…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 14 - 20 december

Bon, het einde van 2015 nadert en dat is duidelijk te merken aan de hoeveelheid videoclips. Zo was er deze week geen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.