Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ásgeir – “Limitless”

Ásgeir wordt als een van de populairste artiesten in IJsland gezien, mede dankzij zijn debuutalbum Dýrð í dauðaþögn uit 2012, wat het bestverkochte album ooit in IJsland werd. De Engelstalige versie van dat album deed het ook heel goed in Australië en West-Europa. De folk vanop het debuutalbum werd op zijn tweede album Afterglow ingeruild voor een meer poppy en elektronische sound, terwijl het vorige album Bury the Moon de terugkeer van zijn zachtere folk betekende. Na “Snowblind” komt Ásgeir nu met “Limitless”, de tweede single van de vierde langspeler Time On My Hands die zal uitkomen op 28 oktober. Zelf geeft Ásgeir te kennen dat deze plaat terug meer naar de elektronische kant zal neigen, wat eerder op “Snowblind” al te horen was.

Op “Limitless” is de elektronische sound echter niet prominent aanwezig, het nummer begint zelfs op een kampvuurachtige wijze met de gekende gitaar en zang, maar al gauw komende elektronische elementen heel subtiel binnengeslopen. Over een kampvuur gesproken, op het nummer zingt Ásgeir over de oneindigheid van de natuur rondom ons, ver voorbij de blauwe kleuren en het loslaten van het onbenullige en materiële waarin we als mensen toch vaak gevangen in zitten zonder het te beseffen. Het laat het raden dat het toekomstige album ook nog de sporen dragen van een wereldwijde pandemie en de bijhorende veranderende inzichten. De balans tussen beide elementen is op “Limitless” quasi perfect te noemen en blenden wondermooi met de karakteristieke stem van de IJslandse zanger. Daar waar in het verleden het vaak toch het één of het andere was qua stijl bij Ásgeir, horen we nu een schijnbaar volwassenere en gebalanceerde versie van de man. Wat ons betreft komt het volledige talent en potentieel helemaal naar boven.

Het wordt reikhalzend uitkijken naar de overige nummers op Time On My Hands op 28 oktober, want ook met “Snowblind” zat Ásgeir elektronisch een niveau hoger dan wat we konden horen op Afterglow. We kunnen alleen maar toejuichen dat de man al tien jaar trouw blijft aan zichzelf en kwaliteit verkiest boven de zoektocht naar de formule voor het grote commerciële succes. Wie alvast niet kan wachten om Ásgeir live te zien, kan nog steeds tickets kopen voor zijn show in de Botanique op 2 oktober.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Ásgeir @ Botanique (Grand Salon): Een oase van rust

Ásgeir is een graag geziene gast in onze contreien. De man stond al meer dan tien keer in België en ook in…
AlbumsRecensies

Ásgeir - The Sky Is Painted Gray Today (★★): Te simpele IJslandse eenvoud

IJsland heeft onder andere een onwaarschijnlijke natuurpracht en een fascinerende voetbalploeg. Daarbovenop komt ook nog eens een boeiende muziekscene, die de natuurfenomenen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ásgeir - "Sunday Drive"

IJsland, land van puurheid, waanzinnige natuur en vier seizoenen per dag. Maar een land is net als een mens meer dan zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.