Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “The Emperor”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nog een kleine maand en dan ligt de derde plaat van YUNGBLUD in de rekken. De omnipresente Brit is populairder dan ooit tevoren en daar heeft hij lang en hard voor moeten werken. Sinds zijn doorbraak in 2018 heeft hij quasi onafgebroken zijn stempel gedrukt op een hele generatie jonge mensen door onder meer taboes open te breken en een stem te geven aan de ongehoorden. Het is een rol waarin hij zich ook als artiest sterk heeft kunnen ontplooien en dat zal op YUNGBLUD meer dan hoorbaar zijn. Als opwarmer krijgen we met “The Emperor” nog eens een onvervalst anthem, dat het jammer genoeg wel niet tot op de plaat heeft geschopt.

“The Emperor” is een nummer dat YUNGBLUD al een gehele tijd in zijn kast heeft liggen. Hier en daar werden al eens kleine stukjes online gezet, maar op het totale plaatje moesten we dus wachten tot vandaag. Het wachten wordt wel beloond met een redelijk ongecompliceerd nummer waarop je makkelijk los kan gaan. Het meest opvallende zijn waarschijnlijk de ska-elementen die er in verwerkt zijn geweest en ons zo in de strofes ten minste wat aan Madness of The Police doen denken. Het energieke refrein werd dan weer voorzien van tonnen bombast waarbij bewegen en meebrullen eigenlijk je enige twee opties zijn. Naar het einde toe sluipen dan ook nog wat drum & bass drums binnen op “The Emperor” alvorens met een climax in de vorm van het refrein te eindigen. Met “The Emperor” doet YUNGBLUD weinig verkeerd.

Op 2 september komt het album YUNGBLUD uit.

Facebook / Instagram

1622 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

YUNGBLUD - YUNGBLUD (★★½): Weinig peper in de soep

Twee woorden: Brit en energiek. Wie dit jaar op zaterdag rond etenstijd op de wei van Rock Werchter stond, kon deze twee…
LiveRecensies

Rock en Seine (Festivaldag 1 en 2): Een Par(ad)ijs voor rockers en rollers

In parkdomein Saint-Cloud viert men momenteel de muziek op festival Rock en Seine. De naam vertelt het je al: het festival vindt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Demi Lovato - HOLY FVCK (★★★½): Afrekening met het verleden

Vele artiesten komen en gaan, maar Demi Lovato is er toch wel eentje waar je altijd van blijft horen. Net zoals collega’s…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.