Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “The Emperor”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nog een kleine maand en dan ligt de derde plaat van YUNGBLUD in de rekken. De omnipresente Brit is populairder dan ooit tevoren en daar heeft hij lang en hard voor moeten werken. Sinds zijn doorbraak in 2018 heeft hij quasi onafgebroken zijn stempel gedrukt op een hele generatie jonge mensen door onder meer taboes open te breken en een stem te geven aan de ongehoorden. Het is een rol waarin hij zich ook als artiest sterk heeft kunnen ontplooien en dat zal op YUNGBLUD meer dan hoorbaar zijn. Als opwarmer krijgen we met “The Emperor” nog eens een onvervalst anthem, dat het jammer genoeg wel niet tot op de plaat heeft geschopt.

“The Emperor” is een nummer dat YUNGBLUD al een gehele tijd in zijn kast heeft liggen. Hier en daar werden al eens kleine stukjes online gezet, maar op het totale plaatje moesten we dus wachten tot vandaag. Het wachten wordt wel beloond met een redelijk ongecompliceerd nummer waarop je makkelijk los kan gaan. Het meest opvallende zijn waarschijnlijk de ska-elementen die er in verwerkt zijn geweest en ons zo in de strofes ten minste wat aan Madness of The Police doen denken. Het energieke refrein werd dan weer voorzien van tonnen bombast waarbij bewegen en meebrullen eigenlijk je enige twee opties zijn. Naar het einde toe sluipen dan ook nog wat drum & bass drums binnen op “The Emperor” alvorens met een climax in de vorm van het refrein te eindigen. Met “The Emperor” doet YUNGBLUD weinig verkeerd.

Op 2 september komt het album YUNGBLUD uit.

Facebook / Instagram

1723 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het viseuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
LiveRecensies

YUNGBLUD @ Kavka Zappa: Cadeautje voor de trouwe fans

YUNGBLUD behoort tot de meest besproken en spraakmakende artiesten van het moment. Vorig weekend haalde hij de media nog toen hij op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avril Lavigne & YUNGBLUD - “I’m A Mess”

Poppunk. Je bent ervoor of ertegen, maar je kan er niet omheen dat het genre vandaag de dag terug gigantisch populair is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.