Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Killers – “boy”

© robloud

De productiviteit van The Killers kent de laatste tijd geen grenzen. De band bracht in 2020 en 2021 een album uit en het lijkt er op dat we daaruit nog niet alles gehoord hebben. Zoals dat vaak gaat, halen bepaalde nummers een plaat niet wegens niet passend of overbodig en dat was ook het geval bij Pressure Machine, het laatste wapenfeit van vorig jaar. Uit die sessie krijgen we nu toch “boy” te horen, een song die met het zwart-witte artwork aantoont waarom het bij die plaat hoort, maar in de sound toch iets anders laat horen.

Waar de nummers op Pressure Machine heel minimalistisch en breekbaar waren, is “boy” toch terug bombast zoals we dat eigenlijk altijd gewoon zijn van The Killers. Zo begint de single met een zweverige synth, een trucje dat ze ook al eens bij “Human” met succes probeerden. De vocals van Brandon Flowers gaan wat dromerig over dat geheel terwijl je voelt dat de song opbouwt naar een climax. Die komt er in de vorm van een refrein waarin de sound iets grootser klinkt en Flowers zijn hoge vocale sterktes opzoekt. Al snel wordt alles veel meer hitgevoelig en krijgen we zelfs een catchy eighties synthlijntje te horen. Het is duidelijk dat deze “boy” wel moest komen als een echte single, want het nummer is gemaakt om op te dansen!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3552 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche verder aan met Florence + The Machine en The Killers!

Het festivalnieuws is de afgelopen weken amper bij te houden, en al zeker niet meer nu ook Pukkelpop in gang geschoten is….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BLOODHYPE – "Glamour"

Wat startte als een klein punkproject waarbij onder kennissen casual gejamd werd, mondde uit in vier vrienden die samen songs begonnen te…
LiveRecensies

The Killers @ Rock Werchter 2022: Superverspreider van hits

We hadden een mooie dag achter de rug. Kevin De Bruyne had de Rode Duivels een uurtje geleden met een fantastische streep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.