Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Ryder – “Riverbed” (feat. Birdy)

@ Lotta Boman

Nog geen twintig lentes en al twee albums uit, niet veel mensen doen het, maar Matt Ryder heeft dat ondertussen wel al bereikt. De jonge knaap schrijft en producet al zijn muziek zelf en houdt zich daarnaast ook graag bezig met fotografie en mode. Het manusje-van-alles slaagt er in om nummers helemaal op zijn eentje te maken, maar soms wordt hij ook graag eens bijgestaan door ander muzikaal talent. Op zijn nieuwste single krijgen we zo niemand minder dan Birdy te horen, niet meteen een verwachte samenwerking, maar wel een geslaagde.

“Riverbed” duurt een goeie vier minuten, maar is eigenlijk gepasseerd voor je het goed en wel beseft. Al gauw zit er een zekere spanning in de muziek, alsof je ’s nachts door een vaag verlicht bos loopt met de feeërieke stem van Birdy als bovennatuurlijke GPS. De beats en electronica maken er een lekker dansbaar lied van waarbij je het zweet haast meteen van je voorhoofd voelt druppelen. “Riverbed” is een zeer fijne samenwerking waarop we Birdy in een volledig andere context te horen krijgen dan we normaal zijn en waarmee Matt Ryder zijn muzikaal talent aan nieuw publiek kan tonen.

Matt Ryder: Instagram / Twitter
Birdy: Facebook / Instagram / website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

917 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAEVN - "Open Hearts" (feat. Birdy)

Onder de naam HAEVN maken Jorrit en Marijn al enkele jaren rijkelijk gearrangeerde popliedjes die de soundtrack vormen voor een zelf te…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Birdy - Young Heart (★★★★): Breekbaar en sfeervol

Tien jaar geleden werd onze radio opeens bestormd door een prachtige, breekbare cover van Bon Iver zijn “Skinny Love”. De toen veertienjarige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Birdy - "Second Hand News"

Het is nog maar van vorig jaar geleden dat Birdy ons een handje vol nieuwe nummers te horen gaf. Op de ep Piano…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.