Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single dodie – “Got Weird”

© CPU – Willem Devriendt

Die hard fans van de Britse singer-songwriter dodie zullen een déjà vu krijgen bij het horen van haar nieuwe single “Got Weird”. Dodie, net thuis van haar tour waarbij ze ook in Brussel halt hield, combineert haar bloeiende muzikale carrière met YouTube. Daar verscheen iets meer dan een halfjaar geleden een video waarin ze haar kijkers meenam in het creatieve proces achter het schrijven van een nummer. Ze liet zien hoe ze rond één enkele zin, ‘I got weird when we made out’, een nummer bouwde, wat gepaard ging met de nodige portie writer’s block, ergernis en chaos. Nu we het volledige nummer “Got Weird” eindelijk te horen krijgen, zijn we stiekem blij om die ergernis en chaos, want het heeft geleid tot een tof, ietwat duister maar aanstekelijk nummer.

“Got Weird” past bij de – redelijk zeldzame – dansbare liedjes in dodie’s repertoire. In het nummer verruilt de Britse haar ukelelesnaren voor een groter geluid. Terwijl ze zingt over de aanloop naar een passionele kus – en de twijfels die daarna opspelen – horen we aanstekelijke drums. In de strofes van het nummer zorgen pianoklanken voor een onheilspellende sfeer: die kus voorspelt niet veel goeds. Dat gevoel wordt sterker naar het einde toe, wanneer we vage, nu eens versnelde en dan weer vertraagde echoklanken te horen krijgen. Dodie’s lage timbre en fluisterzang in combinatie met het aanstekelijke ritme maken van “Got Weird” een fijn nummer. Donker, maar ook dansbaar en een vleugje liefdesproblematiek: “Got Weird” is op en top dodie.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

dodie @ Ancienne Belgique (AB Box): Een ode aan voelen

De Britse singer-songwriter dodie omschrijven als een YouTube-sensatie is wat kort door de bocht. Ja, ze begon haar muzikale carrière door covers…
AlbumsRecensies

dodie – Build a Problem (★★½): Gebrek aan lef resulteert in een mengelmoesje

Na haar ep Human uit 2019 brengt dodie vandaag haar eerste echte album uit: Build a Problem. Met een ruim halfuur aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single dodie – “Cool Girl”

Het is dit jaar stil geweest rond dodie; haar laatste single, “Boys Like You”, dateert alweer van september 2019. De muzikante en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.