Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ROSALÍA – “DESPECHÁ”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Zingen in het Spaans kent sinds enige tijd een serieuze opmars, met ROSALÍA als een van de vertegenwoordigers. De jonge zangeres groeide op in het Noorden van Barcelona, bracht in 2017 haar debuutplaat uit en schoot daarmee, althans vooral in eigen land, meteen in de roos. Het was namelijk pas met El Mar Querer dat de rest van de wereld mee in het verhaal van de Spaanse werd gezogen. De allergrootste festivals passeerden stuk voor stuk de revue en de lat kwam bijgevolg op gigantische hoogte te liggen. En wat deed ROSALÍA toen de druk ongezien hoog lag? Dubbel en dik bevestigen met MOTOMAMI. Een echte wereldster dus, die nu met “DESPECHÁ” ook nog eens totaal onverwachts over de zomer lijkt te gaan heersen.

De nieuwste creatie van ROSALÍA duurt nog geen drie minuten, maar op die korte tijd laat ze het zonnetje wel een stuk harder stralen. Het is een zomers pianoriedeltje dat haar stem ondersteunt, waardoor het geheel meteen heel zomers overkomt. De zangeres maakte het nummer naar eigen zeggen vanuit een gevoel van vrijheid, en dat is duidelijk voelbaar. “DESPECHÁ” werd een nummer zonder grenzen, eentje waarin de Spaanse zich amuseert en gewoon haar eigen ding wil doen, getuige ook de tekst. ROSALÍA lijkt met deze single dus nog maar eens te bevestigen dat ze een wereldster is, die zonder enige twijfel je favoriete radiozender nog even in haar greep zal houden.

ROSALÍA staat op 12 december in Vorst Nationaal. Twee dagen eerder, op 10 december, staat ze in de AFAS Live te Amsterdam.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

ROSALÍA @ Rock Werchter 2023: ¡Ay Mami!

Voor een van de absolute hoogtepunten van Rock Werchter 2023 moesten we geduld uitoefenen tot het allerlaatste moment. Op de slotdag van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ROSALÍA - "TUYA"

We overdrijven niet als we zeggen dat ROSALÍA een absoluut topjaar beleeft. De Spaanse zangeres bracht met MOTOMAMI een dijk van een album uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles ROSALÍA & Rauw Alejandro - "BESO", "VAMPIRAS" & "PROMESA"

Of je het nu wil of niet, je kan anno 2023 gewoonweg niet meer om ROSALÍA heen. De Spaanse furie brak in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.