Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ROSALÍA – “DESPECHÁ”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Zingen in het Spaans kent sinds enige tijd een serieuze opmars, met ROSALÍA als een van de vertegenwoordigers. De jonge zangeres groeide op in het Noorden van Barcelona, bracht in 2017 haar debuutplaat uit en schoot daarmee, althans vooral in eigen land, meteen in de roos. Het was namelijk pas met El Mar Querer dat de rest van de wereld mee in het verhaal van de Spaanse werd gezogen. De allergrootste festivals passeerden stuk voor stuk de revue en de lat kwam bijgevolg op gigantische hoogte te liggen. En wat deed ROSALÍA toen de druk ongezien hoog lag? Dubbel en dik bevestigen met MOTOMAMI. Een echte wereldster dus, die nu met “DESPECHÁ” ook nog eens totaal onverwachts over de zomer lijkt te gaan heersen.

De nieuwste creatie van ROSALÍA duurt nog geen drie minuten, maar op die korte tijd laat ze het zonnetje wel een stuk harder stralen. Het is een zomers pianoriedeltje dat haar stem ondersteunt, waardoor het geheel meteen heel zomers overkomt. De zangeres maakte het nummer naar eigen zeggen vanuit een gevoel van vrijheid, en dat is duidelijk voelbaar. “DESPECHÁ” werd een nummer zonder grenzen, eentje waarin de Spaanse zich amuseert en gewoon haar eigen ding wil doen, getuige ook de tekst. ROSALÍA lijkt met deze single dus nog maar eens te bevestigen dat ze een wereldster is, die zonder enige twijfel je favoriete radiozender nog even in haar greep zal houden.

ROSALÍA staat op 12 december in Vorst Nationaal. Twee dagen eerder, op 10 december, staat ze in de AFAS Live te Amsterdam.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1573 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lana Lubany - "CLONES"

De Amerikaans-Palestijnse zangeres Lana Lubany heeft er een heel mooi jaar op zitten. Haar twee singles “SOLD” en “THE SNAKE” haalden meer…
FeaturesInstagramUitgelicht

Dansende Beren zomerhit 2022

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de Dansende Beren zomerhit is bekend. Met honderden stemmen kunnen we zeggen dat de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

ROSALÍA - MOTOMAMI (★★★★): Onvoorspelbaarheid op z'n best

Eind 2018 liet de Spaanse Rosalia Vila Tobella, beter bekend als ROSALÍA, de grondvesten van de gevestigde popmuziek schudden met de release…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.