Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brian Eno – “There Were Bells”

© Cecily Eno

Wanneer de peetvader en grondlegger van de ambient iets te zeggen heeft heeft hij direct volledig onze aandacht en zijn we één en al oor. Op 14 oktober verschijnt zijn nieuwste album FOREVERANDEVERNOMORE en hij breng heel wat mooi volk, in de vorm van samenwerkingen. Zo zullen onder andere die andere pionier Jon Hopkins, Peter Chilvers, Clodagh Simonds, Cecily Eno en Darla Eno te horen zijn. Daarnaast werkt hij voor de eerste single samen met broer Roger. Zes jaar hebben we moeten wachten op een nieuw album en FOREVERANDEVERNOMORE zal het eerste zijn sinds Another Day on Earth uit 2005 waar met zang gewerkt wordt.

“There Were Bells” heeft zijn live vuurdoop al doorstaan vorig jaar tijdens het optreden op de Akropolis in Athene. Gedurende de dag liep de temperatuur op tot 45 graden Celsius en Eno zei er het volgende over: ‘Ik dacht, hier zijn we bij de geboorteplaats van de westerse beschaving, waarschijnlijk getuige van het einde ervan.’ Eno speelt zoals geen ander dat kan met gevoelens tijdens zijn muziek en ook nu wekt hij intense gevoelens op met zweverige ambient klanken. De krappe, onzekere toekomst van onze wereld door de klimaatopwarming is de rode draad doorheen het nummer. Hij weet de perfecte snaar te raken en doet de luisteraar nadenken over hoe de wereld in een snel tempo verandert en grote delen ervan voor altijd verdwijnen.

FOREVERANDEVERNOMORE zal tien nummers bevatten die allen het thema klimaatopwarming behelzen. Het mag geen wonder heten dat Brian Eno een themaplaat maakt, wie daar nog van verschiet raden we aan even in de man zijn discografie te grasduinen. Wie benieuwd is hoe FOREVERANDEVERNOMORE zal klinken, zal nog even geduld moeten uitoefenen tot 14 oktober, voorlopig zal u het moeten doen met deze intense mooie “There Were Bells”.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Brian Eno - FOREVERANDEVERMORE (★★★★): Meesterlijke gids tussen utopie en dystopie

Wanneer Brian Eno nieuw werk aankondigt en daarbij vertelt dat hij de hele plaat ook zal zingen, gaat ons muzikale hart net…
AlbumsRecensies

Roedelius & Story - 4 Hands (★★★½): Intieme schoonheid

Aah, het pittoreske Duitsland van de jaren zeventig! Het land dat we vooral kennen als de bakermat van de schlagermuziek, was in…
AlbumsRecensies

Masayoshi Fujita - Bird Ambience (★★★): Wegdromen naar de Japanse bergen

Goed nieuws voor de mediterende meerwaardezoekers: de Japanse muzikant en componist Masayoshi Fujita laat weer een album vol vibrafoons op de wereld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.