Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shania Twain – “Not Just A Girl”

© Alexander E. Harbaugh

Sommige artiesten hoeven niet meer te bewijzen waartoe ze in staat zijn omdat ze al zoveel bereikt hebben. De Canadese singer-songwriter Shania Twain is daar een van. Met een discografie die zo groot is dat deze een eigen Wikipedia-pagina heeft gekregen en verschillende titels, zoals Queen of Country Pop, kunnen we haar niet anders dan een icoon noemen. Niet alleen wij hebben veel lof voor de zangeres, andere topartiesten hebben haar naam al vaker in de mond genomen bij het opsommen van hun inspiratie. Denk maar aan die andere bekende countrypopzangeres Taylor Swift, popicoon Britney Spears en zelfs Rihanna. Haar carrière is helaas niet zonder obstakels geweest, want Twain moest in 2004 tijdelijk een pauze nemen nadat de ziekte van Lyme bij haar werd vastgesteld. Het duurde maar liefst zeven jaar vooraleer ze opnieuw een nummer uitbracht. Dat haar leven niet zonder slag of stoot liep, kunnen we nu ook zien in haar documentaire Not Just A Girl en die komt, zoals dat gaat bij artiesten, met een nieuwe single. De singer-songwriter zou volgens deze documentaire ook bezig zijn aan een nieuw album, waarover we binnenkort meer te horen zullen krijgen.

Hoewel “Not Just A Girl” het nummer is van een documentaire over een moeilijk leven met bijkomende obstakels, klinkt het redelijk opgewekt. Twain blijft duidelijk trouw aan haar genre, namelijk country met poppy kenmerken. Haar tekst is ook redelijk optimistisch en lijkt geschreven te zijn vanuit verschillende standpunten. Aan het begin horen we haar zingen over iemand die dan nog onbekend is, maar waarvan ze weet dat die het gaat maken. Wat later zegt ze hoe anderen haar proberen tegen te houden, en zij er niet van wil weten. Shania Twain is er zeker van dat ze “Not Just A Girl” is, en met deze single kunnen we haar moeilijk ongelijk geven.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shania Twain - "Waking Up Dreaming"

Enkele maanden geleden kregen we te horen dat er een documentaire over Shania Twain ging verschijnen over haar zeer bewogen leven. Daarvoor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Britney Spears & Elton John - "Hold Me Closer"

Er zijn weinig artiesten waar de boekjes de afgelopen jaren meer over geschreven hebben dan over Britney Spears. Jarenlang leefde Britney onder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles IVE - "After LIKE" & "My Satisfaction"

De meiden van de Zuid-Koreaanse meidengroep IVE staan nog niet lang als groep op het podium, maar hebben toch reeds hun stempel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.