Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Crocodylus – “YOU // Unnecessary Pressure”

Als we verwijzen naar Crocodylus, bedoelen we natuurlijk het muzikale trio en niet het reptiel. Het was twee jaar stil rondom de Australische groep, gezien hun laatste uitgave dateert van 2020, maar dat betekent niet dat ze niks zaten te doen. Als we gitarist Stephen Sacco mogen geloven, zou er binnenkort wel eens een debuutalbum kunnen aankomen, maar buiten deze teasing krijgen we niet meer informatie hierover. Voorlopig blijft het dus bij twee nieuwe singles die gecombineerd worden in één videoclip.

Bij de eerste noten van “YOU” moeten we meteen denken aan een typische scène uit een westernfilm waarbij twee cowboys elkaar recht in de ogen kijken en wachten om elkaar af te schieten tijdens een duel. Dit gevoel verandert bijna meteen, want Crocodylus serveert ons een catchy nummer dat nog een tijdje in ons hoofd zal blijven zitten. Wat volgt is een zomers rocknummer waarbij we vooral op de gitaren letten, terwijl de zang een beetje in vergetelheid raakt. We horen ook duidelijk waar de Australiërs hun inspiratie vandaan hebben gehaald, gezien de gelijkenissen met “The Killing Moon” van Echo & The Bunnymen springen er zowat uit. Na twee minuten lijkt “YOU” te stoppen, om dan gewoon van beat te veranderen. Dit versterkt het rockgehalte van de band enorm en geeft het nummer een mooi einde.

Dat typische rockgehalte van Crocodylus horen we ook vanaf het begin van “Unnecessary Pressure”, waarbij het tempo ook direct wat hoger ligt. Deze single voelt wel iets repetitiever aan dan diens voorganger, maar het blijft nog steeds een aangenaam nummer. Er is tevens ruimte voor de gitarist om zijn skills te showen en geeft zo een mooie afwisseling tussen de rest. Crocodylus bewijst met deze twee nummers dat ze wel degelijk het wachten waard zijn. Nu is het enkel nog wachten op dat toekomstige debuutalbum.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

The Chats @ Kavka Oudaan: Tussen pot en punk

De punkrevelatie van het afgelopen jaar zou zomaar uit Australië kunnen komen. Het drietal uit Sunshine Coast bracht al twee rammelende ep’s…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.