Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Genesis Owusu – “GTFO”

Genesis Owusu © Santiago Sepulveda

Genesis Owusu heeft de wind in de zeilen. De in Ghana geboren artiest is al een tijdje aan een opmars bezig en tourde nog maar net door heel Europa (onder meer Best Kept Secret en Primavera Sound) met zijn gesmaakte debuutplaat Smiling with No Teeth onder de arm. Met dat album kreeg Genesis Owusu in zijn thuisland Australië de grote doorbraak en won hij er zelfs de meest prestigieuze muziekprijzen mee. Verveling zal bij Genesis Owusu nooit echt opkomen, want naast muziek is hij ook nog bezig met poëzie en een eigen kledingmerk. Het manusje-van-alles was de laatste tijd terug iets productiever in de studio en dat resulteerde in het gloednieuwe “GTFO”.

Bij een titel als “GTFO” verwacht je een punky nummer zoals er wel een paar op Smiling with No Teeth staan, maar niets is minder waar. “GTFO” is een introvert hiphopnummer met een lichte soul en indierock ondertoon waar Genesis Owusu thema’s als depressie en armoede aansnijdt. Vooral in de strofes komt hij bijzonder snedig uit de hoek met een aantal rake passages die even blijven nazinderen. In het refrein houdt hij de woordkeuze beperkt en dat met effect, want daardoor blijft het refrein nog net iets harder hangen. Genesis Owusu overtuigt met een hybride nummer waarbij zowel het muzikale en het inhoudelijke een blijvende indruk nalaten.

InstagramFacebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2034 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Genesis Owusu - "Survivor"

Genesis Owusu wil zijn meest recente album STRUGGLER graag nog eens in de verf zetten en doet dat vandaag met een bonusnummer….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Genesis Owusu – “Leaving The Light”

Genesis Owusu is een naam die in onze contreien nog niet al te veel belletjes doet rinkelen bij het grote publiek, maar…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.