Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gamblers – “Another Dose” (feat. Mick Jenkins)

Gamblers brengt samen met Mick Jenkins een tweede song uit voor hun toekomstig ep When We Exit. “Another Dose” ligt in lijn met “Preach Your Love“, de eerste single van diezelfde ep, waarmee Gamblers een sprong in het onbekende maakt. De indierocksound waar de band uit Long Island zo vertrouwd mee was, wordt nu ingeruild voor elektronische beats. Waar het met “Preach Your Love” nog wat tasten was in het duister met slowere beats, heeft Gamblers met hun nieuwste release het licht wel gevonden. De donkere ruimte bleek namelijk een gezellige dansvloer te zijn. Ook de samenwerking met Mick Jenkins is ideale keuze voor Gamblers. Qua ritme en sound zitten ze op dezelfde golflengte, maar een samenwerking met een artiest als Mick Jenkins, waarvan zijn meeste nummers vlotjes miljoenen keren beluisterd worden, is voor Gamblers de perfecte manier om zich in de kijker te zetten bij het grote publiek.

Gamblers trok zijn beste dansschoenen aan en creëerde samen met Mick Jenkins een leuke zomerplaat. De invloed van Jenkins is dan ook duidelijk hoorbaar: de vertrouwde gitaar en drums, die op zijn debuutalbum Small World zo prominent aanwezig waren, worden ingeruild voor een tropische beat die de afwisseling tussen zang en rap gezwind ondersteunt. “Another Dose” start met zweverig, soms wat onverstaanbaar gezang dat al snel wordt afgewisseld met de vrolijke rap van Jenkins. ‘I just need all of you’ en ‘Love as hard as I can’ zijn de slagzinnen van dit nummer en weerspiegelen direct waar dit nummer om draait: een zoete liefdesbetuiging. Het nummer bouncet vlotjes door de speakers, maar na anderhalve minuut merk je wel dat ze vaak in herhaling vallen, wat ervoor zorgt dat het nummer al snel repetitief aanvoelt. Dat zal Michael McManus zelf ook gemerkt hebben, want met “Another Dose” maakt Gamblers hun kortste track tot nu toe. Langs de andere kant is het wel fijn dat je na enkele luisterbeurten jezelf betrapt op het stilletjes neuriën van het refrein. Oorwurm verzekerd!

Het lijkt erop dat “Another Dose” het doorbraaknummer wordt van Gamblers en daar zal niemand rouwig om zijn. Op enkele dagen tijd steeg hun aantal maandelijkse luisteraars op Spotify van amper 2000 naar 21.000. Daar zullen de vele fans van Mick Jenkins ongetwijfeld voor iets tussen zitten. Met “Another Dose” blaast Gamblers positieve wind in hun zeilen en zetten ze koers richting grotere podia.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mick Jenkins - "Truffles"

Mick Jenkins is wat van plan in 2021. Enkele maanden geleden sloeg de in Chicago opgegroeide rapper de handen in elkaar met…
AlbumsRecensies

Disclosure - ENERGY (★★★): Net iets te weinig energie

  De broertjes Lawrence waren aan het begin van vorig decennium niet weg te denken uit de hitlijsten, waarbij ze housemuziek verzoenden…
AlbumsRecensies

Mick Jenkins – The Circus (★★★): Meevallende middelmatigheid

The Circus is met negentien minuten de kortste plaat die Mick Jenkins tot op heden uitbracht. Een plaat om bij te chillen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.