Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alvvays – “Pharmacist”

© Eleanor Petry

De dromerige indie van Alvvays sprak al altijd tot de verbeelding. Vanaf het debuut in 2014 werd de band bejubeld en toch neemt de band altijd de tijd om nieuwe muziek te maken. Zo verscheen een opvolger pas in 2017 en komt de derde plaat er dit jaar pas aan. Toch had het geen vijf jaar moeten duren vooraleer we een derde album kregen, maar de pandemie, het touren, een dief die demo’s stal en een overstroming in het repetitielokaal staken er telkens een stokje voor. Gelukkig is er nu Blue Rev en die plaat verschijnt op 7 oktober. Bij de aankondiging hoort ook een eerste single in vijf jaar en met “Pharmacist” toont Alvvays alvast waarom wachten op muziek van hen altijd de moeite waard is.

Net iets meer dan twee minuten duurt “Pharmacist” en toch loont het de moeite om je helemaal te verdiepen in de sound. Het begint al meteen met wat grungy gitaren en natuurlijk de erg zweverige vocals van Molly Rankin die je helemaal meenemen op een prachtige wolk. De single is duidelijk iets steviger dan eerder werk, maar gaat nooit volledig uit de bocht en kan daardoor gewoonweg weer sterk overtuigen. Het is vooral de cohesie tussen het iets meer noisy gitaarwerk en de erg dromerige stem dat hier voor een magisch gevoel zorgt. Op de plaat staan nog dertien andere nummers, het wordt uitkijken naar waar hen dat leidt.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3553 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Alvvays @ Botanique (Orangerie): Talloze schakeringen van dezelfde kleur

Vorig jaar verscheen met Blue Rev de derde langspeler van Alvvays en daar hebben de fans behoorlijk wat geduld voor moeten hebben….
LiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2023: Hoogtepunten verzamelen onder de Spaanse zon

Primavera Sound Barcelona is al twintig jaar het Europese festival bij uitstek om de meest actuele, alternatieve bands aan het werk te…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.