Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parkway Drive – “The Greatest Fear”

© CPU – Joost Van Hoey

Parkway Drive is, naast AC/DC, het succesvolste metalexportproduct uit Australië. Door hun indrukwekkende toewijding schopten de heren het tot de headlinepositie in Europa, met als absoluut hoogtepunt hun headlineshow op Wacken 2019. Om deze overwinning te vieren, brachten ze zelf een documentaire Viva The Underdogs uit. Toen bleef het op muziekvlak echter vier jaar stil, tot ze een kleine maand geleden “Glitch” uitbrachten. Een heel radiovriendelijk nummer met sterke Rammsteininvloeden.

Nu wordt hier met “The Greatest Fear” een vervolg aan gebreid. Atmosferisch engelengezang leidt het nummer in, waarna een riff met het typische Parkway Drive-geluid het startschot geeft. Onmiddellijk is duidelijk dat de Australiërs opnieuw voor een radiovriendelijke aanpak gaan. Hoewel de single zeker een beukend ritme heeft en er zware uithalen aanwezig zijn, wordt helaas een groot deel van de complexiteit die de metalcoregrootheden vroeger brachten achterwege gelaten. Hierdoor is “The Greatest Fear” een toegankelijk, maar voorspelbaar nummer. Wel zullen de vermakelijke gitaarsolo’s en herkenbare vocalen live worden gesmaakt door het grote publiek.

Met deze single kondigt Parkway Drive hun nieuwe album Darker Still aan dat op 9 september uitkomt. Wie de heren live aan het werk wil zien kan op 12 september terecht in Vorst Nationaal te Brussel of op 23 september in AFAS Live te Amsterdam.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

35 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coffin Feeder – “Dead or Alive”

Zoals iedereen al weet, deed de coronapandemie de muzieksector alles behalve goed. Gelukkig zijn er ook enkele zeldzame uitzonderingen. Zo vonden leden…
LiveRecensies

Polaris @ Kavka Zappa: Masterclass in metalcore

Australische metalcore is hip de laatste tijd. Waar enkele dagen geleden Parkway Drive het dak van het Vorst Nationaal afblies, is het…
AlbumsRecensies

Electric Callboy - Tekkno (★★★★): De Hypa meer dan waargemaakt

Soms heb je van die artiesten of bands die eigenlijk geen introductie meer nodig hebben. Een van deze bands is Electric Callboy….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.