Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parkway Drive – “Glitch”

©CPU – Joost Van Hoey

We hebben er naar metalnormen lang op mogen wachten, maar vier jaar na het uitstekende Reverence is Parkway Drive terug! Sinds Ire uit 2015 kozen de Australische metalcoreveteranen voor een radiovriendelijker geluid. Dat legde hen geen windeieren want op die manier wisten ze hun scene te overstijgen en de grootste podia te beklimmen. Op Graspop in 2018 speelde de groep zelfs na Iron Maiden en was de geboorte van een nieuwe hoofdact een feit. Met die show wisten ze Vorst Nationaal vlotjes uit te verkopen. Het wereldwijd succes kwam echter niet vanzelf aangewaaid. Goed voor een dik uur aan beeldmateriaal kan je op Viva the Underdogs uit 2020 zien hoe Parkway Drive zich de afgelopen vijftien jaar ontpopte tot de machine die ze vandaag is.

Twee weken geleden deelde de groep op de sociale media een kort maar krachtig bericht over het belang van mentaal welzijn. Inhoudelijk voegt “Glitch” de daad bij het woord. De kersverse single hamert namelijk op mentale zelfbevrijding. Muzikaal eten Winston McCall en zijn broeders terug van beide walletjes. De melodieuze zanglijnen zitten al na één luisterbeurt in ons kortetermijngeheugen. Parkway Drive lijkt zo zijn metalcoreverleden helemaal ontgroeid te zijn. “Glitch” kon evengoed geschreven zijn door Skillet of Seether. Halverwege lijkt het nummer zich dan toch ergens naartoe te werken. Op het moment dat onze hoop verloren was, zorgt Parkway Drive voor een brutale wervelwind. Nu weten we weer waarom Parkway Drive tot de top van de zware muziek behoort. ‘Let me the fuck out’, een betere quote nu het rijk der vrijheid definitief lijkt te zijn, konden we ons niet wensen.

Parkway Drive komt op 12 september naar Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Flag, Frank Turner & The Sleeping Souls en meer naar Jera On Air 2023

De afgelopen tijd stromen de festivalaankondigingen je om de oren, dus kan ook het Nederlandse Jera on Air niet achterblijven. Waar het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lorn - "ENTROPYYY"

Het is niet eenvoudig om de elektronische muziek van Marcos Ortega, ofwel Lorn, onder één concrete noemer te brengen. Hij heeft door…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Parkway Drive op Graspop Metal Meeting 2023!

Mondjesmaat kondigt Graspop de headliners voor komende editie aan en vandaag onthult de organisatie met de Australische band Parkway Drive meteen een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.