Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North – “Dandelion”

© Robin Bøe

De Noorse Anna of the North is binnen het Scandinavische popveld ondertussen een vertrouwde stem, maar ook ver daarbuiten heeft ze de voorbije jaren aan bekendheid gewonnen. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld heeft ze al heel wat muzikale vrienden gemaakt. Zo was ze in 2017 al te horen op Tyler, The Creators Flower Boy en enkele weken terug zocht ze nog het gezelschap op van de Amerikaan Gus Dapperton voor het zonnig klinkende “Meteorite”, trouwens ook het eerste voorproefje van haar voorlopig titelloze derde album. Vandaag krijgen we met “Dandelion” al een nieuw, tweede nummer dat duidelijk uit dezelfde zomerse sferen komt gewaaid.

Anna of the North heeft ons de laatste jaren al kunnen bekoren met haar verfijnde indiepop, maar op “Dandelion” valt het op dat ze de zachtere popmelancholie van haar eerste albums meer en meer inruilt voor een fleurige, optimistische klank. Als je nou enkel op het energieke indiepopgeluid zou afgaan, zou je denken dat Anna in de zevende hemel rondzweeft maar niets is minder waar. In de tekst onthult ze namelijk toch een dik pak twijfels: haar geliefde zoekt nog iets te vaak het vrije pad op en dus twijfelt ze of ze dan toch de enige was in de relatie die echt verliefd was. Twijfels of niet, Anna vindt duidelijk wel bevrijding in het hele gebeuren. Net als een paardenbloem valt ze, maar vliegt ze gezellig weer verder de lucht in, op naar iets nieuws en misschien terug naar elkaar. Zo heeft ze zeker een mooie vergelijking vast die ze ook met enthousiasme op ons over brengt. De vrolijke gitaarakkoorden doen hun werk en bezitten zeker voldoende energie om de zon volledig binnenshuis te trekken. Had ze die groovy baslijn uit de strofes wat meer doorgetrokken in de rest van het nummer, dan had ze met “Dandelion” pas echt een zonovergoten binnenkomer afgeleverd.

Een echte aankondiging van haar nieuwe album is er nog niet, maar “Dandelion” houdt ons voorlopig wel even koel.

Anna of the North: Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Nobody"

Anna Lotterud maakt ondertussen al een kleine tien jaar muziek onder haar artiestennaam Anna of the North, maar een echt grote doorbraak…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life - "ANTIFREEZE" (feat. Gus Dapperton)

Toen het vijftal dat easy life vormt en Gus Dapperton elkaar zo’n vier jaar geleden voor het eerst ontmoetten op tour, werd…
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.