Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lady Linn – “Come Out and Play”

© CPU – Jan Van Hecke

Lien De Greef heeft zich nooit laten inpalmen door één stijl, maar is het soort artieste die al heel haar carriere pootjebaad in diverse genres. Of het nu gaat om hiphop (als zangeres bij Skeemz), dance (met Howie and Linn) of jazz en swing (met haar Bigband The Magnificent Seven), met Lady Linn is het altijd wat afwachten wat je geserveerd krijgt. Eerder dit jaar kregen we al de elektronisch getinte ep I’m Fine te horen, een samenwerking met Gregory Frateur en Gustaph. Nu is het tijd voor de eerste single van een volgende ep. Dat stilzitten niet in het woordenboek van de Gentse zangeres staat, mag duidelijk zijn. De nieuwe ep Sea of Trees is namelijk het middenluik van een heuse trilogie.

De nieuwe single “Come Out and Play” laat meteen een fijn contrast horen ten opzichte van de wat sobere elektro van het vorige werk. Zoals de titel doet vermoeden, is “Come Out and Play” dan ook een speels nummer bedoeld om heupwiegend de zomer mee tegemoet te gaan. De zomerse gitaarriff en groovy bas geven de aanzet voor een nummer dat dankzij de herkenbare stem van Lien en het gebruik van koperblazers meteen erg vertrouwd aanvoelt. De instrumentale brug, waar de blazers in wisselwerking gaan met de gitaar, maakt ten slotte de weg vrij voor een einde waarin Lady Linn ietwat op de achtergrond verdwijnt. Dat de stem van een van de beste zangeressen van ons land niet prominent het voortouw neemt, zou in veel gevallen betreurenswaardig zijn, maar op “Come Out and Play” werkt het, verrassend genoeg. De aanstekelijke, warme sfeer van het nummer lijkt in elk geval uiterst geschikt als soundtrack voor zwoele zomeravonden.

Ep Sea of Trees verschijnt dit najaar. Het derde deel van de trilogie, Nocturne, die geïnspireerd is door de muziek uit de jaren zestig, staat dan weer gepland voor begin volgend jaar. Lady Linn gaat ook terug op tour en staat met haar Magnificent Seven op 9 november in de Vooruit, op 19 november in Zaal Lux in Herenthout en op 24 november in de AB Club.

FacebookTwitterInstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Jef Neve, Lady Linn & Tutu Puoane Quartet @ Gent Jazz: Intimiteit versus grootsheid

In muziek wordt er vaak gespeeld met contrasten en ook de line-up van Gent Jazz doet dat vandaag. Lady Linn voelt in…
Uitgelicht

Het elftal van 2018 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish - "come out and play"

De popwereld heeft de volgende wereldster en die is nog maar 16 jaar jong. De groei die Billie Eilish het afgelopen jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.