Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jessie Reyez – “FRAUD”

Jessie Reyez heeft drukke weken voor de boeg, want vanaf dinsdag fungeert ze als voorprogramma van niemand minder dan Billie Eilish tijdens haar Happier Than Ever, The World Tour. In dat kader staat ze bijvoorbeeld ook in het Sportpaleis, wat voor de zangeres het ideale moment leek om een nieuw hoofdstuk op gang te trappen. Een dikke twee jaar na de release van debuutplaat BEFORE LOVE CAME TO KILL US keert de Canadese nu dus terug naar de voorgrond. Nu ja, daar heeft ze met die plaat eigenlijk nooit echt gestaan, gezien het album uitkwam net toen het virus de wereld overnam. Stilstaan is echter altijd achteruitgaan in het muzieklandschap, moet ook Jessie Reyez gedacht hebben.

Dat de zangeres weet hoe ze een goed nummer moet schrijven, bewees ze al door te werken als tekstschrijfster voor onder andere Dua Lipa, Calvin Harris en Kehlani. Dat feit legt de lat altijd wel op zekere hoogte, maar gelukkig weet ze altijd op niveau te blijven. Het jammere is echter dat dat niveau al een tijdje redelijk stagneert. Dat betekent dat ook “FRAUD” in dezelfde lijn ligt als alles wat we al van de Canadese te horen kregen. Een zomerse, redelijk minimalistische beat zet de toon, terwijl Reyez afwisselt tussen rappen en zingen. Dat resulteert in een leuke single, maar uiteindelijk ook niets meer dan dat. Fijn voor de fans, maar als de zangeres haar label van veelbelovend van zich af wil schudden, zal ze met meer moeten komen.

Aanstaande dinsdag, 28 juni, speelt Jessie Reyez in het voorprogramma van Billie Eilish in een uitverkocht Sportpaleis.

Facebook / Instagram

1876 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jessie Reyez - "Jeans" (feat. Miguel)

Jessie Reyez is zo een van die artiesten waar je niet anders kan dan van houden. De Canadese zangeres weet ons altijd…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sam Smith – Gloria (★★★½): Slotakkoord van tweede adolescentie

Luister eens naar de grootste hits van de afgelopen jaren en je zal Sam Smiths stem gegarandeerd horen terugkomen. De singer-songwriter draait…
LiveRecensies

Jessie Reyez @ Trix: Levenslessen van een zuivere stem

Wat hebben Eminem, Sam Smith en Lewis Capaldi met elkaar gemeenschappelijk? Ze zijn alle drie fan van de Canadese zangeres Jessie Reyez…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.