Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jessie Reyez – “SHUT UP” (feat. Big Sean)

© CPU – Sam De Boeck

Met haar bijzonder zangtalent voelt Canadese zangeres Jessie Reyez zich in elk muziekgenre wel thuis. In 2022 bracht ze haar tweede, soulvolle album YESSIE uit en verzorgde ze het voorprogramma van Billie Eilish’ wereldtour in 2022. In de pop- en r&b-wereld heeft ze dus voldoende ervaring. Ook gevestigde hiphopwaarden zoals Eminem en Lil Wayne werkten in het verleden met haar samen. Voor haar nieuwste single “SHUT UP” krijgt ze opnieuw bezoek uit het hiphoplandschap, namelijk van de Amerikaanse rapper Big Sean. Op Instagram gaf Jessie gisteren nog aan dat ze weinig aan muziek werkt door de humanitaire crisissen die zich in de wereld afspelen. Ze roept op tot meer vrede en stuurt alvast wat liefde de wereld in met dit geschenkje voor haar fans.

Het lieflijk gitaarwerk van YESSIE moeten we missen op het opvallend donkere “SHUT UP”. De loodzware bassen monden uit in een onheilspellende, besluipende trapbeat. Trap ligt Jessie even goed als pop, want met een gepaste flow en verlaagde stem kruipt ze moeiteloos in de doffe instrumentatie. Het type beat sluit meer aan bij Big Seans stijl, die met een voorspelbare maar solide flow het nummer begeleidt. Op het luie refrein na, brengt Jessie Reyez haar trapexperiment tot een goed einde. Zingen kan ze nog steeds beter dan rappen, maar een snelle leerling blijkt ze wel te zijn.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Destroy Lonely – “LUV 4 YA”

Als underground rapper moet je tegenwoordig heel wat geluk hebben om door te breken. Zo een van die geluksvogels is Destroy Lonely,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fivio Foreign – “SUVY THEATERS”

In 2020 raasde rapper Pop Smoke door de hitlijsten met zijn kenmerkende Brooklyn drillsound. Dit opende voor veel drillartiesten de deur naar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Quavo – “Mink”

Nieuwe muziek van het iconische hiphopcollectief Migos zullen we waarschijnlijk nooit meer horen. Sinds de choquerende moord op Takeoff, een van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.