Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coely – “Run It Up” (feat. Albi X)

© CPU – Chris Stessens

Coely, de koningin van de Belgische hiphop, keert vandaag terug naar haar troon. De Antwerpse heeft er een aantal rustige jaren op zitten, al is dat natuurlijk relatief. Ze stapte in de zomer van 2019 het huwelijksbootje in en afgelopen zomer werd ze ook nog eens mama van een gezonde baby. Niet onlogisch dus dat de muziekplannen daardoor even niet hoogste prioriteit waren. Haar debuutplaat Different Waters sloeg in 2017 dan ook nogal in als een komeet, en met een ferme livereputatie werd Coely al snel op duizenden handen gedragen. Nu keert ze dus eindelijk terug en dat doet ze met zomerhit in wording “Run It Up”. Haar album wordt later dit jaar verwacht.

Voor “Run It Up” dook Coely de studio in met het Duits-Congolese fenomeen Albi X, een meer dan geslaagde samenwerking als je het ons vraagt. Met een zeer toegankelijk muzikaal plaatje kiest Coely voor een terugkeer zonder al te veel risico’s en toch voelt “Run It Up” als een stap hogerop. Het geluid van de Antwerpse heeft een evolutie doorgemaakt en klinkt desondanks nog heel internationaal. Naar het einde toe mag Albi X ook nog zijn ding doen en dat doet hij voortreffelijk. Met zijn drillrap in de Congolese landstaal Lingala zorgt hij voor de nodige afwisseling en verfrissing om “Run It Up” nog leuker te maken. Wat zijn we blij dat Coely terug is met nieuwe muziek!

Deze zomer schuimt Coely een aantal festivals in België af. Zo staat ze op de affiches van Cactusfestival (9/7), de Lokerse Feesten (6/8), Jazz Middelheim (12/8) en Pukkelpop (18/8). Albi X werd dan weer aangekondigd voor Dour, waar hij op donderdag 14 juli in de Boombox staat.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1812 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Gladiolen 2023 (Festivaldag 1): Meer dan een opwarmer

Volgens aloude traditie is Gladiolen als festival medeverantwoordelijk voor het klaarstomen van menig muzikant voor de aankomende, drukke periode. Tijdens de 23ste…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Coely, Black Box Revelation, LaBrassBanda en meer vervoegen Dranouter-affiche

Na de aankondigingen van onder andere Merol, Bazart en Laïs zet de organisatie van Dranouter zijn line-up vandaag wat extra kracht bij….
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 2): Luide zaterdag

De zaterdag van Paaspop had een mooi zonnetje in petto van zodra de deuren van de weide openwaaiden. Het grote festivalterrein stond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.