Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coely – “Run It Up” (feat. Albi X)

© CPU – Chris Stessens

Coely, de koningin van de Belgische hiphop, keert vandaag terug naar haar troon. De Antwerpse heeft er een aantal rustige jaren op zitten, al is dat natuurlijk relatief. Ze stapte in de zomer van 2019 het huwelijksbootje in en afgelopen zomer werd ze ook nog eens mama van een gezonde baby. Niet onlogisch dus dat de muziekplannen daardoor even niet hoogste prioriteit waren. Haar debuutplaat Different Waters sloeg in 2017 dan ook nogal in als een komeet, en met een ferme livereputatie werd Coely al snel op duizenden handen gedragen. Nu keert ze dus eindelijk terug en dat doet ze met zomerhit in wording “Run It Up”. Haar album wordt later dit jaar verwacht.

Voor “Run It Up” dook Coely de studio in met het Duits-Congolese fenomeen Albi X, een meer dan geslaagde samenwerking als je het ons vraagt. Met een zeer toegankelijk muzikaal plaatje kiest Coely voor een terugkeer zonder al te veel risico’s en toch voelt “Run It Up” als een stap hogerop. Het geluid van de Antwerpse heeft een evolutie doorgemaakt en klinkt desondanks nog heel internationaal. Naar het einde toe mag Albi X ook nog zijn ding doen en dat doet hij voortreffelijk. Met zijn drillrap in de Congolese landstaal Lingala zorgt hij voor de nodige afwisseling en verfrissing om “Run It Up” nog leuker te maken. Wat zijn we blij dat Coely terug is met nieuwe muziek!

Deze zomer schuimt Coely een aantal festivals in België af. Zo staat ze op de affiches van Cactusfestival (9/7), de Lokerse Feesten (6/8), Jazz Middelheim (12/8) en Pukkelpop (18/8). Albi X werd dan weer aangekondigd voor Dour, waar hij op donderdag 14 juli in de Boombox staat.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1571 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coely – “Alive”

Een dikke maand geleden keerde Coely terug naar de Belgische hiphopscene. ‘I’m back like I never left’, zong ze in het onstuimige…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lokerse Feesten pakt uit met Black Eyed Peas en Coely!

Lokerse Feesten is op dreef en lost vandaag twee namen voor de internationale popdag. Met Black Eyed Peas komt er op zaterdag…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

All Eyes On Hip Hop viert vijftienjarig bestaan met Central Cee, Pa Salieu, Frenetik en meer!

Hiphopliefhebbers, spits je oren, want op 10 november gaat het eerste echte indoor hiphopfestijn in lange tijd eindelijk door. De organisatoren van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.