Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Highly Suspect – “Natural Born Killer” & “Pink Lullabye”

Wie fan is van Highly Suspect heeft in 2019 toch serieus op z’n tanden moeten bijten. De Amerikaanse rockband probeerde zich met MCID aan iets nieuws, maar de mengelmoes van rock en hiphop was voor velen een grote teleurstelling met weinig lichtpunten. Vooral muzikaal liet de band het op hun derde plaat afweten, ten grote spijt van de fans die al sinds Mister Asylum en The Boy Who Died Wolf de groep aan het volgen zijn. De hoop is dan ook gevestigd op de nieuwe plaat The Midnight Demon Club, die op 9 september verschijnt. De verwachtingen zijn alvast niet min, zeker na het maandenlange teasen door de eigenzinnige frontman Johnny Stevens. Een eerste glimp gunnen ze ons nu al met de dubbelsingle “Natural Born Killer” en “Pink Lullabye”.

Op leadsingle “Natural Born Killer” bouwt Highly Suspect eigenlijk gewoon verder op de sound van MCID. De gitaren werden net zoals op “16” voor een groot stuk opgeborgen en vervangen door een zeer aanwezige synth. De belangrijkste bouwsteen van “Natural Born Killer” is desondanks de schurende stem van Johnny Stevens, die het nummer toch nog wat ruwheid bezorgt. De single moet het vooral hebben van het leuke refrein, dat dermate catchy is dat het nog een tijdje na blijft zinderen. In zijn geheel dus niet bepaald het Highly Suspect-nummer dat we voor ogen hadden, maar als leadsingle wel een zeer logische keuze.

Op B-kantje “Pink Lullabye” pakt Highly Suspect het iets minder subtiel aan en gaat onverwachts de metalrichting uit. De potige en monstrueuze gitaarsound schudt ons al vanaf de eerste riff helemaal wakker. Het nummer lijkt op die manier wel een directe reactie te zijn op de kritiek die de band kreeg op het bij momenten te softe MCID. De stevigheid en de intensiteit die de band in schaal legt op “Pink Lullabye” maakt toch enige indruk, wat ook gezegd kan worden van de gretige screams van meneer Stevens.

Benieuwd welke van de twee kanten uiteindelijk de bovenhand zal nemen op het twaalf nummers tellende The Midnight Demon Club. Highly Suspect speelt op vrijdag 15 juli in de TivoliVredenburg in Utrecht. Op een nieuwe Belgische passage moeten we nog even wachten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

1573 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Highly Suspect @ Trix: My Crew Is Dope!

Na iets meer dan twee jaar speelde de Amerikaanse rockband Highly Suspect nog eens in ons land. Hun derde album MCID viel minder in…
AlbumsRecensies

Highly Suspect - MCID (★★★): Een vat vol emoties

Highly Suspect, het drietal uit Massachusetts, vergaarde in 2015 bekendheid met hun debuutalbum Mister Asylum, dat vol stond met catchy riffs en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Highly Suspect - "Canals"

Rockmuziek heeft de afgelopen jaren sterk aan glans verloren bij de jongere generatie, maar er zijn natuurlijk nog heel wat bands die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.