Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Highly Suspect – “Summertime Voodoo”

© Jimmy Fontaine

De laatste jaren moesten de Highly Suspect fans stalen zenuwen hebben, want het pad dat de Amerikaanse band bewandelde, was niet altijd een onverdeeld succes. Het drietal werd een vijftal en de muziek begon commerciëler en ziellozer te worden. Hun vorige plaat Midnight Demon Club was een fervente poging om de spagaat te maken tussen het oude geluid en een frisse nieuwe rocksound, alleen zat de balans niet op elk nummer even goed. De spagaat wil de band niet meer maken en dat is vooral goed nieuws voor de fans van het eerste uur. Highly Suspect gaat met het nieuw album As Above, So Below nadrukkelijk terug naar het gekende geluid van hun Grammy Award-genomineerde debuutalbum Mister Asylum. Hoe dat in zijn totaliteit klinkt, komen was pas op 18 juli te weten, maar dat de motor terug draait kan je nu al ondervinden op “Summertime Voodoo”.

Het voelt tegelijk raar en vertrouwd om Highly Suspect terug met bluesy gitaren te horen ronken op “Summertime Voodoo”. Het vijftal lijkt in elk geval weinig zin te hebben in plat geproducete rocknummers en kiest zes en een halve minuut voor een organische sound. Dat het nummer zo in een jamsessie lijkt te zijn ontstaan, versterkt dat gevoel, al betekent dat niet dat het nummer aanknopingspunten mist. “Summertime Voodoo” barst ook niet bij de eerst beste mogelijkheid open, al is het bij het eerste refrein wel meteen raak. De gitaren treden vanaf dat moment op de voorgrond, terwijl de band gestaag opbouwt naar een virtuoos slotstuk. Dit is de hoedanigheid van Highly Suspect die de fans al die jaren hebben gemist. Nu is het alleen maar hopen dat ze deze lijn kunnen en zullen verderzetten met de rest van As Above, So Below.

As Above, So Below verschijnt op 18 juli via Roadrunner Records.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2054 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Highly Suspect - "Midnight Demon Club"

Over de nieuwe muzikale richting van Highly Suspect is bij hun fans al heel wat inkt gevloeid. De Amerikaanse band, die met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Highly Suspect - "Ice Cold" & "New California"

Highly Suspect gaat met veel ambities hun nieuwe album The Midnight Demon Club tegemoet. Frontzanger Johnny Stevens verklaarde op zijn sociale media enkele weken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sampa The Great - "Never Forget" (feat. Chef 187, Tio Nason & Mwanjé)

Sampa The Great heeft meer dan ooit haar Zambiaanse roots omarmt. De artieste die in Australië opgroeide bracht in 2019 het weergaloze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.