Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kiwi Jr. – “Unspeakable Things”

© Ben Rayner

Zonnebril op de neus, fris drankje in de hand en de zon op je gezicht: het enige wat er dan nog ontbreekt, is een streepje muziek. Daarvoor zorgde Kiwi Jr. vandaag met zijn nieuwe single “Unspeakable Things”, die deel uitmaakt van de bands aangekondigde derde langspeler Chopper. Die kan je vanaf 12 augustus in zijn volledigheid beluisteren.

Kiwi Jr. is één van die bands die onze zomervibes perfect in muziek kunnen vatten, ondanks de soms donkere teksten die daaroverheen worden gezongen. Waar Kiwi Jr. zich op de eerste single van Chopper, “Night Vision”, wendde tot een stijl à la The Strokes, herkennen we hier vooral een invloed van de newwavebeweging uit de jaren ‘80. Dat de mannen van Kiwi Jr. de synthesizer bovenhaalden voor het nummer zit daar wellicht voor iets tussen. “Unspeakable Things” klinkt door de toevoeging van dat instrument vanaf het begin namelijk wat nostalgisch, al krijgt het lied een iets modernere invulling door het drumwerk en de toevoeging van wat gitaarklanken.

Echt energiek word je niet meteen van het nummer, maar het neemt je wel mee in zijn gezapig sfeertje refererend aan de eighties. Die zijn helemaal terug en dat is niet alleen zo dankzij het vierde seizoen van Netflix-serie Stranger Things, maar het is ook de verdienste van Kiwi Jr.

Je kan de band live aan het werk zien op 21 september in de Witloof Bar van Botanique in Brussel.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
LiveRecensies

Kiwi Jr. @ Botanique (Witloof Bar): Aanstekelijke rockavond met de nodige zenuwen

Hoeveel aanwezigen zouden de Canadese janglerock van Kiwi Jr. kennen door de Popcast van Stijn Van de Voorde? Eind 2020 kon de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kiwi Jr. – Chopper (★★★½): Brave, maar fijne vernieuwing

Als je zou afgaan op de naam van de band, zou je vermoeden dat die afkomstig is uit Oceanië en de energieke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.