Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kiwi Jr. – “Unspeakable Things”

© Ben Rayner

Zonnebril op de neus, fris drankje in de hand en de zon op je gezicht: het enige wat er dan nog ontbreekt, is een streepje muziek. Daarvoor zorgde Kiwi Jr. vandaag met zijn nieuwe single “Unspeakable Things”, die deel uitmaakt van de bands aangekondigde derde langspeler Chopper. Die kan je vanaf 12 augustus in zijn volledigheid beluisteren.

Kiwi Jr. is één van die bands die onze zomervibes perfect in muziek kunnen vatten, ondanks de soms donkere teksten die daaroverheen worden gezongen. Waar Kiwi Jr. zich op de eerste single van Chopper, “Night Vision”, wendde tot een stijl à la The Strokes, herkennen we hier vooral een invloed van de newwavebeweging uit de jaren ‘80. Dat de mannen van Kiwi Jr. de synthesizer bovenhaalden voor het nummer zit daar wellicht voor iets tussen. “Unspeakable Things” klinkt door de toevoeging van dat instrument vanaf het begin namelijk wat nostalgisch, al krijgt het lied een iets modernere invulling door het drumwerk en de toevoeging van wat gitaarklanken.

Echt energiek word je niet meteen van het nummer, maar het neemt je wel mee in zijn gezapig sfeertje refererend aan de eighties. Die zijn helemaal terug en dat is niet alleen zo dankzij het vierde seizoen van Netflix-serie Stranger Things, maar het is ook de verdienste van Kiwi Jr.

Je kan de band live aan het werk zien op 21 september in de Witloof Bar van Botanique in Brussel.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kiwi Jr. - "Night Vision"

Kiwi Jr. slaagt er als geen ander in de goden van de indierock te imiteren. Hun grootste hitje “Cooler Returns” klinkt initieel…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsRecensies

Kiwi Jr. - Cooler Returns (★★★★): In quarantaine op een strand bij zonsondergang

Jonge snaken die met gitaar en veel goesting overgevlogen worden uit Oceanië: ze zijn met veel én vooral heel goed in wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.