FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Whispering Sons, Shht, Asa Moto, Opus Kink en meer voor Leffingeleuren 2022!

© CPU – Joost Van Hoey

Nieuwe bands ontdekken in een gezellige setting, daarvoor moet je ook dit jaar weer op Leffingeleuren zijn. De Zwerver is volop bezig met het samenstellen van een spraakmakende affiche en in dat opzet zijn ze naar ons gevoel weer aan het slagen. In de nieuwe lichting namen prijken immers grote kleppers van eigen bodem zoals Whispering Sons, garagerockers SONS en de Gentse gekkigheid van Shht. Ook van de partij zijn in september het dansbare jazzproject Lander & Adriaan, de DEEWEE-smaakmakers Asa Moto en de pakende belgicana van Vito. Nood aan wat internationale ontdekkingen? Het Britse ensemble Opus Kink maakt voor het eerst hun opwachting op Belgische bodem en Ditz en Holiday Ghosts komen hun nieuwe albums voorstellen. Ook van de partij is de veelbelovende postpunkband Famous, de Amerikanen van Triptides en ten slotte het polyvalente duo Dali Muru & The Polyphonic Swam. Binnenkort volgen er nog een aantal namen om de affiche compleet te maken.

De ticketverkoop van Leffingeleuren is reeds gestart. Tickets voor vrijdag en zondag kosten 30 euro, voor zaterdag 33 euro. Weekendtickets kosten 69 euro. Tickets en info op www.leffingeleurenfestival.be.

Alle namen alfabetisch per dag (nieuwe in het vet):

Vrijdag 9 september: Asa MotoDali Muru & The Polyphonic Swarm – Millionaire – Meetsysteem – Protomartyr

Zaterdag 10 september: DITZFamousHoliday Ghosts – Lander & Adriaan – Lebanon Hanover – Opus Kink – Shht – The Lounge Society – The Mysterines – Tess Parks – Triptides – Whispering Sons

Zondag 11 september: CLAMM – Joshua Ray Walker – Meridian Brothers – SONSVito – Zach Person

1876 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

SONS @ Nieuwe Nor: Lawaai voor gevorderden

De grootste festivals van de Benelux op hun grondvesten laten schudden? Laat dat maar aan SONS over. Na een eclatante passage op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KEG - "Quip Quash"

Een van de grootsten zijn ze niet, maar in het zog van bands als Opus Kink is KEG toch wel een van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons - "The Talker"

Whispering Sons is inmiddels een vaste waarde aan het woorden in het Belgische muzieklandschap, of dan toch ten noorden van de taalgrens….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.