Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof – “Disguiser”

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit die mocht aantreden op het bekende festival Coachella in Californië. Onder de vleugels van platenlabel Warner braken ze al potten met het album Close Eyes To Exit en ook in eigen beheer gooiden ze hoge ogen met langspeler The Noise You Make Is Silent. Zo konden ze al de Best Alternative Act Edison Award in ontvangst nemen en kregen ze een boel internationale radio-airplay en media-aandacht.

Na de succesvolle release van ep Ocean View brengt het trio “Disguiser” uit. De single is de voorbode voor hun derde album dat in september het levenslicht zal zien. “Disguiser” gaat over het willen vluchten voor al wat nep is binnen onze maatschappij, maar er nog steeds elke minuut van de dag door achtervolgd worden. Het nummer start met een minimale drumfill, om je direct onder te dompelen in de dikke laag galm en synths die we van het trio gewoon zijn. Dat is op zich niet erg, want waarom zou je een smakelijk recept moeten veranderen? Voeg daar een strakke ritmesectie en de kraakheldere stem van de Wardt aan toe en je krijgt alle ingrediënten voor een dijk van een single, die ook nog eens méga catchy is. Wij zijn fan!

Klangstof heeft jammer genoeg nog geen haltes gepland in België, maar start deze zomer hun tour met supportshows van de internationale tours van Pixies en optredens op verschillende festivals.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single English Teacher - "Mastermind Specialism"

Twee maanden nadat de Leedse indieband English Teacher “The World’s Biggest Paving Slab” uitbracht, verdubbelde plots het aantal online luisteraars. Videogamebedrijf EA…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pixies eerste headliner van Ronquières 2024!

Ronquières Festival doet in Vlaanderen niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar dat neemt niet weg dat de organisatie geen mooie namen…
AlbumsRecensies

Natalie Jane - Where Am I? (★★): Tienerpop met een mooie stem

Ze maakt nog maar sinds 2021 muziek, maar de wereld leerde Natalie Jane vorig jaar pas echt kennen toen ze viraal ging…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.