Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Simple Minds – “Vision Thing”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Simple Minds is zo’n band waarvan zo goed als iedereen wel hun grootste hit kent. Bij de Schotse rockers is dat ongetwijfeld “Don’t You (Forget About Me)”, dat mede dankzij The Breakfast Club uitgegroeid is tot een culthit. Inmiddels heeft Simple Minds al achttien studioalbums uitgebracht waarvan het teleurstellende Walk Between Worlds de meest recente is. Gelukkig komen de Schotten dit jaar nog met een nieuw album dat ons hopelijk zal helpen om de teleurstelling van vier jaar geleden te vergeten. Direction of the Heart verschijnt op 21 oktober.

“Vision Thing” is de eerste single van dat nieuwe album en het lijkt erop dat Simple Minds daarmee terugkeert naar hun roots. De synthesizers waarmee het nummer opent leren ons al meteen dat we ons schrap mogen zetten voor een tijdreis richting de jaren tachtig. Zanger Jim Kerr klinkt heerlijk fris en dat zorgt er op zijn beurt dan weer voor dat het refrein makkelijk blijft hangen. Hier en daar horen we enkele elektrische gitaren en ook daarop valt helemaal niets af te dingen. “Vision Thing” duurt bijna vijf minuten en is daardoor misschien wat aan de lange kant voor een nummer dat zichzelf voortdurend herhaalt maar los daarvan kunnen we wel spreken van een single die we deze zomer zeker eens gaan afspelen op een barbecue.

Op 6 augustus staat Simple Minds op het Beach Festival in Nieuwpoort. Direction of the Heart verschijnt op 21 oktober.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

221 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Simple Minds - Direction of the Heart (★★½): De verkeerde richting van het hart

Simple Minds hoeft na al die jaren eigenlijk helemaal geen introductie meer te krijgen. De iconische Schotse band gaat al sinds het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Simple Minds - "First You Jump"

We mochten van geluk spreken dit jaar want Simple Minds trad niet één maar twee keer op in ons Belgenlandje. In april…
InstagramLiveRecensies

Nostalgie Beach Festival (Festivaldag 2): Over nostalgie gesproken

Op vrijdag 5 augustus ging het tweedaagse Nostalgie Beach Festival na twee jaar afwezigheid eindelijk weer van start. Op de eerste dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.