Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elaine – “Duinen”

Elaine

De Nederlandse taal viert haar hoogtij dagen in de popmuziek. Als we alleen al kijken naar Froukje, S10, Goldband en MEAU dan weten we dat zij de generatie zijn waar we de komende jaren nog onwijs veel plezier aan gaan beleven. Ook zijn zij de generatie die weer een geheel nieuwe groep artiesten inspireert. Eén van deze artiesten is Elaine. Op dit moment woont Elaine in Antwerpen, waar ze studeert aan de Koninklijke Academie Voor Schone Kunsten. Afgelopen jaar begon ze met schrijven en opnemen van haar debuut-ep en daarvan hoorde we al eerder “Verstaanbaar”. Deze single werd goed ontvangen en de eerste stapjes werden gezet. Zo mocht ze onder andere een liedje opnemen voor de Nederlandse Spoorwegen. 

Nu is daar het tweede wapenfeitje van haar aankomende ep. “Duinen” is een eerlijk, maar breekbaar liedje geworden. Het nummer opent met een prachtige gitaar met op de achtergrond de zee. Wanneer de flinterdunne stem van Elaine erbij komt, neemt ze je mee in een verhaal over volwassen worden en terugverlangen naar een zorgeloze kindertijd. In de coupletten hoor je haar twijfels en gedachten over het volwassen worden langzaam verdwijnen in de wind. Echter bezorgt Elaine ons kippenvel in het refrein waar het besef naar boven komt dat het ouder worden zeker wat obstakels met zich mee brengt. In het tweede couplet speelt de synth de hoofdrol en deze bouwt zich erg mooi op naar het laatste refrein waarin alles tevoorschijn wordt gehaald en je de potentie hoort in de stem van Elaine en productie eromheen.

Op “Duinen” stelt Elaine zich onwijs kwetsbaar op en laat ze zien dat ze iemand is waar we zeker rekening mee moeten gaan houden. In de luwte van Eefje De Visser en Froukje kan Elaine wel eens gaan verrassen wanneer haar debuut-ep het levenslicht zal zien. 

Facebook/Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

84 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Elaine - “Verstaanbaar”

Gezien de populariteit van Froukje, Eefje de Visser en S10 is het natuurlijk niet geheel gek dat er steeds meer Nederlandstalige artiesten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (10 mei - 16 mei)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.