Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (10 mei – 16 mei)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Veps – “Girl on TV”

De toekomst van de muziek komt vaak uit het Noorden en dat is een van de redenen waarom we Veps in de gaten moeten houden. De Noorse dames hebben nog maar vier singles op hun palmares staan, met het nieuwe “Girl on TV” als voorlopige orgelpunt. Die maakte de band uit Oslo in de aanloop naar een debuut-ep, waarin hun ietwat melancholische indiepop perfect tot uiting zou moeten komen. Wij zijn alvast benieuwd!

The Deep Blue – “Jealous Sea”

Is de nieuwe HAIM geboren? Het lijkt wel zo, want de debuutsingle van het Britse drietal van The Deep Blue neigt wel heel erg naar de stijl van die andere drie vrouwen. “Jealous Sea” wordt dus gedragen door samenzang, indiefolkgitaartjes en vooral een hele positieve vibe. De dames uit Manchester lijken alvast een goeie start te hebben genomen!

Elaine – “Right Now”

De Zuid-Afrikaanse r&b-zangeres Elaine bracht op haar negentiende haar eerste ep Elements uit en ontwikkelde zich sindsdien serieus verder. Op haar nieuwste single “Right Now” krijgen we een sensuele r&b-vibe, die een echt internationaal karakter uitstraalt. Vooral ook de gelaagde opbouw is absoluut geslaagd en maakt het eindproduct nog eens extra goed.

Lia Pappas-Kemps – “Sad in Toronto”

De Canadese Lia Pappas-Kemps is het eigenlijk gewend om voor de camera te staan, maar toch voelt ze zich het meest comfortabel met een akoestische gitaar in haar handen. Geïnspireerd door het verlangen naar roadtrippen maakte ze “Sad in Toronto” in haar slaapkamer. Het rustige indiepopnummer heeft een klein, donker randje maar breekt naar het einde toe helemaal open alsof alle donkere wolken eindelijk wegtrekken en de blauwe hemel weer tevoorschijn komt.

Dewey – “Loch Linnhe”

Dewey vertrekt voor haar muziek het liefst vanuit het onbekende of onbeminde, waardoor haar dreampop niet zelden weet te begeesteren. De nieuwe single “Loch Linnhe” is een spannende kruistocht door intrigerende popgeluiden, een dromerige sfeeropbouw en vooral een ijzersterke vocale productie. Wat een spannende ontdekking.

DANSEN DANSEN

Anek Dote – “Concentric”

Drum-‘n-bass wordt door het succes van onder andere Sigma en Netsky al snel in een hoekje geduwd, maar er zijn wel degelijk nog steeds spannende ontdekkingen te maken in het muziekgenre. De jonge Belgische producer Anek Dote kunnen we nog een nieuwkomer noemen, maar het talent voor een fijn, zomers nummers heeft hij absoluut. Sluit je ogen en geniet van deze parel met de naam “Concentric”.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Graham Nash - "Right Now"

Graham Nash is een muziekicoon in de puurste vorm. Hij richtte begin jaren zestig The Hollies op, die even later uitgroeiden tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elaine - “Duinen”

De Nederlandse taal viert haar hoogtij dagen in de popmuziek. Als we alleen al kijken naar Froukje, S10, Goldband en MEAU dan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Elaine - “Verstaanbaar”

Gezien de populariteit van Froukje, Eefje de Visser en S10 is het natuurlijk niet geheel gek dat er steeds meer Nederlandstalige artiesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.