Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Elaine – “Verstaanbaar”

Elaine

Gezien de populariteit van Froukje, Eefje de Visser en S10 is het natuurlijk niet geheel gek dat er steeds meer Nederlandstalige artiesten om de hoek komen kijken in dit genre. Een talentvolle toevoeging aan dit clubje is Elaine. Op dit moment woont Elaine in Antwerpen, waar ze studeert aan de Koninklijke Academie Voor Schone Kunsten. Afgelopen jaar begon ze met het schrijven en opnemen van haar debuut-ep en daar is vandaag het eerste wapenfeitje “Verstaanbaar” van uitgekomen. 

“Verstaanbaar” opent met donkere synths, die gelijk de toon zetten voor het nummer. Wanneer de zang van Elaine erbij komt en de gitaar een warme melodie toevoegt, wordt het meteen een stuk minder donker. Het nummer gaat over gezien en gehoord worden. Over hoe lastig het soms is om boven het maaiveld uit te komen en hoe je nachten lang kan lopen piekeren over van alles en nog wat. Gezongen door de kraakheldere stem van Elaine, wat sowieso opvalt. Uit het niets valt er een beat in en wordt het opeens een heel ander soort nummer. Het doet dan ook een beetje denken aan Eefje de Visser en dat is zeker geen straf. Door de beat in het refrein wordt het lekker dansbaar en stilzitten is niet echt een optie. Na het refrein vliegen de toonsoorten je om de oren en is het soms wat onrustig om naar te luisteren, maar door de stem van Elaine wordt het geheel weer een beetje bij elkaar gehouden. Tegen het einde wordt er nog iets meer gas gegeven en gooit ze alle kaarten op tafel. Ergens voel je ook de frustratie in haar stem, omdat ze het gevoel heeft niet gezien te worden. 

“Verstaanbaar”  is een erg goed nummer en heeft zeker de potentie om door te groeien tot iets heel erg moois dat hopelijk wel boven het maaiveld uit zal komen. Ondanks dat het soms wat veel is, blijft het rechtovereind staan, maar het geeft ons wel een duidelijk beeld over wat we van Elaine kunnen verwachten. 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

83 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elaine - “Duinen”

De Nederlandse taal viert haar hoogtij dagen in de popmuziek. Als we alleen al kijken naar Froukje, S10, Goldband en MEAU dan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (10 mei - 16 mei)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.