Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Aliénore – “Paradise Lost”

ⓒ Philomena Wolflingseder

Aliénore is een Frans-Britse singer-songwriter die muziek maakt dat omschreven wordt als hekserige pop met invloeden van indie en folk. Haar muziek wordt gekenmerkt door gelaagde gitaren en zang die veelal bestaat uit een combinatie van het Frans en het Engels. Dat Aliénore zangeres is geworden is geen verrassing gezien de singer-songwriter van jongs af aan in klassieke koren zong, die haar zangstijl dan ook hebben beïnvloed.

Haar debuutsingle “Paradise Lost” opent met zacht elektrisch gitaarspel, dat zich doorheen het nummer door steeds herhaalt. Het gitaardeuntje doet ons met vlagen denken aan “Bad Grades” van het Belgische Kids With Buns. De single zet zich vrolijk verder en lijkt op het eerste zicht niet meer dan het gitaardeuntje en een schattige stem om het lijf te hebben. Gelukkig wordt de toon van het nummer na een goede minuut volledig naar de andere kant gezwierd en wanneer ze het over het verloren paradijs heeft, klinkt haar stem wat als die van Kate Bush. De omschrijving van hekserige pop is dus meer dan terecht. “Paradise Lost” is geen absolute hoogvlieger, maar het is wel duidelijk dat Aliénore over heel wat potentieel beschikt, die ze volgens ons in de toekomst zeker zal benutten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

363 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Georgia Mooney - "War Romance"

De naam Georgia Mooney doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. De Australische singer-songwriter ken je misschien wel al van de folkband…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Red Moon - "emotional"

Joanna-Deborah Bussinger brengt in haar muziek de emoties naar boven, onder de naam Red Moon. ‘Wij maken geen algoritmes, wij maken golven…
Nieuwe singles

Internationale vrouwendag: Dansende Berinnen

Internationale vrouwendag, een dag waarop we het vrouwelijke geslacht (en genders die zich er mee verwant voelen) in de picture plaatsen. Geen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.