Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Red Moon – “emotional”

Joanna-Deborah Bussinger brengt in haar muziek de emoties naar boven, onder de naam Red Moon. ‘Wij maken geen algoritmes, wij maken golven en echte emoties die we transformeren in tekst en geluid’, aldus Joanna: ‘Muziek is voor mij een reflectie van emotie.’ Vorig jaar verscheen Red Moon ten tonele met haar debuutsingle ‘’dogma’’, die ook weer te horen was op haar eerste ep van oktober vorig jaar: Phase I:XI.

Met haar nieuwste single wil Joanna de communicatie brengen middenin een conflict. Zie het als een soort handreiking middenin een verhit emotioneel moment. Instrumentaal gezien horen we naast wat warme toetsen en veilige drums niet heel veel spectaculairs. De focus in dit nummer ligt ongetwijfeld op haar glasheldere stem. Meestal in een rustig poptempo, maar Joanna weet ook heel goed de spotlight te pakken wanneer de muziek erom vraagt. Zeker wanneer het nummer op zijn einde komt; na een coda (met prachtige backing vocals à la Kate Bush) dooft de muziek langzaam uit, als een deur die traag in het slot valt.

Red Moon heeft een prachtige stem, eentje die doet denken aan poppioniers als Imogen Heap en Sia. Met een groot bereik en een zachte uitstraling complementeert ze haar relatief veilige stijl heel goed. Ze weet precies welke instrumenten ze in moet zetten om het meeste uit haar stem te halen, en welke goed passen bij haar schrijfstijl. Voor hoogtepunten moet je echt bij de bridge en de outro terecht; momenten van passie, talent en vooral de nodige ruimte die Joanna’s stem hoe dan ook opeist.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

15 posts

About author
Doe mij je muziek maar en ik vind er vast wel wat van.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sia - "Gimme Love"

Sia, ooit at de hele wereld uit haar handen en stond ze continu bovenaan de hitlijsten met nummers als “Chandelier” en “Cheap…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LEISURE - "Above Me"

Wie nog afkoeling zoekt voor de bloedhete avonden de komende tijd, heeft met de nieuwe single van LEISURE sowieso een ontspannende cocktail…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.