Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. – “Recluse”

© CPU – Ymke Dirikx

Het meest funky hiphopduo van België is terug! Het heeft lang geduurd, maar eindelijk kunnen we opnieuw genieten van nieuwe muziek van blackwave.. Dat is alweer geleden sinds debuutalbum ARE WE STILL DREAMING? uit 2019. Het zat er ook wel aan te komen, want blackwave. haalde haar volledige Instagramprofiel leeg en deelde trots hun officiële This is blackwave.-afspeellijst. Daarnaast was er ‘groot nieuws’ in aantocht, dus de speculatiemolen begon al op volle toeren te draaien. En hier, 559 dagen sinds het debuutalbum, is blackwave. terug met nieuwste single “Recluse”.

Strikt genomen is “Recluse” meer van hetzelfde. Niet in de negatieve zin, waarin blackwave. ter plaatste blijft trappelen, maar op een manier waarop de groei van de groep duidelijk hoorbaar is. De basisformule is gebleven, dus als je kopstemmen, toffe teksten en dansbare beats verwacht, kan je gerust op beide oren swingen. Toch valt het op hoe Jay, Willem en de band het voorbije jaar onvermoeibaar aan hun sound hebben gewerkt. Maandenlang hebben ze geëxperimenteerd met verschillende mix- en opnametechnieken en hoewel dat zeker in de drums hoorbaar is, trekken die niet alle aandacht naar zich toe. Bij blackwave. draait het zoals altijd om het totaalpakket en zoals altijd is dat steengoed.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

blackwave. - no sleep in LA (★★★★): Hetzelfde, maar beter

Al van zodra Jean-Valéry Atohoun (Jay) en Willem Ardui in 2016 besloten om samen onder de naam blackwave. muziek te maken, stond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. - "cracked screen" (feat. Lute)

De jongens van blackwave. zijn weer druk bezig en dat naar aanleiding van hun nieuwe langspeler. Over een dikke week is het…
LiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 7): Belgisch vakmanschap van internationaal niveau

Op de Lokerse Feesten werd donderdagavond gereserveerd voor een resem vaste waarden en muzikale nieuwkomers in de Belgische muziekindustrie die ons allemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.