Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. – “Recluse”

© CPU – Ymke Dirikx

Het meest funky hiphopduo van België is terug! Het heeft lang geduurd, maar eindelijk kunnen we opnieuw genieten van nieuwe muziek van blackwave.. Dat is alweer geleden sinds debuutalbum ARE WE STILL DREAMING? uit 2019. Het zat er ook wel aan te komen, want blackwave. haalde haar volledige Instagramprofiel leeg en deelde trots hun officiële This is blackwave.-afspeellijst. Daarnaast was er ‘groot nieuws’ in aantocht, dus de speculatiemolen begon al op volle toeren te draaien. En hier, 559 dagen sinds het debuutalbum, is blackwave. terug met nieuwste single “Recluse”.

Strikt genomen is “Recluse” meer van hetzelfde. Niet in de negatieve zin, waarin blackwave. ter plaatste blijft trappelen, maar op een manier waarop de groei van de groep duidelijk hoorbaar is. De basisformule is gebleven, dus als je kopstemmen, toffe teksten en dansbare beats verwacht, kan je gerust op beide oren swingen. Toch valt het op hoe Jay, Willem en de band het voorbije jaar onvermoeibaar aan hun sound hebben gewerkt. Maandenlang hebben ze geëxperimenteerd met verschillende mix- en opnametechnieken en hoewel dat zeker in de drums hoorbaar is, trekken die niet alle aandacht naar zich toe. Bij blackwave. draait het zoals altijd om het totaalpakket en zoals altijd is dat steengoed.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

213 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

blackwave., Emma Bale & Charles @ Werchter Parklife: Met wisselend succes, maar telkens goed geëindigd

Ondanks dat de optredens van donderdag letterlijk in het water vielen, mochten we op vrijdag opnieuw de festivalweide van Werchter betreden. Het…
InstagramLiveRecensies

blackwave., TheColorGrey, Gaidaa & SPREEJ @ Gent Jazz: We want more (blackwave.)!

Gent Jazz dag vijf. Met SPREEJ, Gaidaa, TheColorGrey en blackwave. is ook vandaag de affiche weer divers en contrastrijk. SPREEJ en zijn…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Zwangere Guy, Compact Disk Dummies, Ruben Block en meer naar WERCHTER PARKLIFE

Rock Werchter mag dan wel niet doorgaan, net als vorig jaar komt de organisatie met een alternatief. De Zomerbar van vorig jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.