LiveRecensies

Geese @ Wilde Westen (De Kreun Café): Succesvolle eerste stap op Europese bodem

© Daniel Topete

Na de lovende kritieken die Geese kreeg na hun verrassende debuutalbum vorig jaar, was het gisteren eindelijk tijd om dat talent ook live te komen laten zien. Het was bovendien de bescheiden foyer van De Kreun dat het toneel was van hun eerste etappe in hun Europese en Britse tour die nog tot diep in de zomer doorloopt. Ondanks de magere opkomst van om en bij de vijftig man, had het vijftal niet erg veel moeite nodig om te overtuigen.

Het leek een avond vol verrassingen te gaan worden. In plaats van op safe te spelen en met hun gekende en beproefde nummers een uurtje te ronden, waren maar liefst vier van de tien nummers gloednieuw en onuitgebracht. Vooral “Undoer”, de afsluiter van de avond, zorgde voor een sterk vleugje enthousiasme en optimisme in het publiek. “Gravity Blues”, wat geen cover van Black Box Revelation bleek te zijn, ging op zijn beurt wat verloren door de niet steeds optimale geluidskwaliteit. Bij momenten was het zelfs meer een coherent gedreun dan individuele instrumenten, maar gelukkig bleven die momenten uiteindelijk wel nog vrij beperkt.

Aan schwung en lef was er echter allerminst gebrek. “Exploding House” kwam bij de intro al binnen als een lawaaimuur van jewelste en swingde in zijn vervolg lekker in het rond. Al was het bij de naadloze overgang van “First World Warrior” naar hun magnum opus “Disco” dat er enkele discrete kreetjes van plezier door de ruimte galmden. Opnieuw speelde de geluidskwaliteit echter zijn rol, want naar het einde toe verdween de magie van “Disco” toch lichtjes.

Het hoogtepunt van de set lag dan eerder naar het einde van de set, met hun bescheiden hitje “Low Era“. Wat al een uitschieter was op de plaat, bleek dat nu ook te zijn. Het theatrale gehalte van de meeste andere songs maakte namelijk, net zoals in de studio, plaats voor een groovy, zomers en uiterst dansbaar indierocknummertje. Directe opvolger “Opportunity is Knocking” joeg op zijn beurt de opgewarmde dansbenen en de temperatuur nog wat meer de hoogte in.

Dergelijke eerste optredens verlopen zelden van een leien dakje, dat was niet anders voor Geese. De band bewees zich ondanks enkele mindere omstandigheden wel als een band die er staat, ondanks dat hun leeftijd slechts rond en onder de twintig ligt. Hun presence op het podium was actief, meeslepend en bij momenten zelfs grappig. Schoonheidsfoutjes zijn er altijd, maar Geese bewees wel dat ze naast uitstekende songwriters ook een getalenteerde liveband zijn.

Facebook / Instagram

Setlist:

2122
Exploding House
First World Warrior
Disco
Gravity Blues
Fantasies/Survival
Low Era
Opportunity is Knocking
Jesse
Undoer

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

158 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
LiveRecensies

Geese @ Botanique (Rotonde): Knap staaltje cowboycosplay

Aan karakters en karikaturen allerminst een tekort in de postpunk, weten liefhebbers. Sarcasme, postmoderniteit en bijtende satire gaan hand in hand tijdens…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Lounge Society - Tired Of Liberty (★★★★★): Debuutalbum voor de geschiedenisboeken

In een genre waar topbands als Fontaines D.C., IDLES en Viagra Boys de dans bepalen, is het als nieuwe band niet altijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.