Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Joyeria – “Wild Joy”

© Alex Evans

In augustus van vorig jaar verscheen ineens de Canadese songwriter Joyeria op onze radar. Hij loste zijn debuutsingle “Here Comes Trouble“: een vrolijk rocknummer waarmee hij zichzelf meteen op de kaart zette als een talent dat we maar beter in de gaten kunnen houden. Joyeria deed dit in samenwerking met het label Speedy Wunderground, dat is opgericht door de producer Dan Carey. Die naam doet misschien geen belletje rinkelen, maar hij werkte al samen met onder meer Fontaines D.C. en Black Midi, wat geen kleine namen zijn in het muzieklandschap. Inmiddels heeft Joyeria dan ook een officieel contract bij dit label, en de vraag is dan ook of in hem hetzelfde potentieel schuilt als in die eerdergenoemde bands. Met zijn tweede single “Wild Joy” lijkt hij alvast te suggereren van wel.

Naar eigen zeggen gaat “Wild Joy” over een man die zich plots beseft wat hij kan doen met zijn herinneringen, en wat hij kan herleven, met name middels muziek. Het lied zit vol met gitaar- en basgeweld, maar in het refrein barst alles op vakkundige wijze los in een kakofonie van strijkers en pianotoetsen en een hoop ‘papapa’s’ van de zanger. Deze combinatie van instrumentaal geweld en zang maakt “Wild Joy” tot een geslaagd rocknummer met een hoek af. Alles schuurt lekker langs de oren, en wij vermoeden zomaar even dat de productie van Carey hier vast iets mee te maken heeft.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

black midi @ Trix: Verwacht het onverwachte

Er werd nog steeds gretig met superlatieven naar het duizelingwekkende Cavalcade gegooid en black midi was daar deze zomer al met nieuw…
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
Wedstrijden

Tien tips voor Trix in het najaar + win duotickets

We kunnen er weer aan beginnen: het concertseizoen. Hopelijk verloopt dit seizoen normaler dan de vorige twee jaar en kunnen we alle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.