Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Joyeria – “Wild Joy”

© Alex Evans

In augustus van vorig jaar verscheen ineens de Canadese songwriter Joyeria op onze radar. Hij loste zijn debuutsingle “Here Comes Trouble“: een vrolijk rocknummer waarmee hij zichzelf meteen op de kaart zette als een talent dat we maar beter in de gaten kunnen houden. Joyeria deed dit in samenwerking met het label Speedy Wunderground, dat is opgericht door de producer Dan Carey. Die naam doet misschien geen belletje rinkelen, maar hij werkte al samen met onder meer Fontaines D.C. en Black Midi, wat geen kleine namen zijn in het muzieklandschap. Inmiddels heeft Joyeria dan ook een officieel contract bij dit label, en de vraag is dan ook of in hem hetzelfde potentieel schuilt als in die eerdergenoemde bands. Met zijn tweede single “Wild Joy” lijkt hij alvast te suggereren van wel.

Naar eigen zeggen gaat “Wild Joy” over een man die zich plots beseft wat hij kan doen met zijn herinneringen, en wat hij kan herleven, met name middels muziek. Het lied zit vol met gitaar- en basgeweld, maar in het refrein barst alles op vakkundige wijze los in een kakofonie van strijkers en pianotoetsen en een hoop ‘papapa’s’ van de zanger. Deze combinatie van instrumentaal geweld en zang maakt “Wild Joy” tot een geslaagd rocknummer met een hoek af. Alles schuurt lekker langs de oren, en wij vermoeden zomaar even dat de productie van Carey hier vast iets mee te maken heeft.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club - "Lucky"

Wie Two Door Cinema Club zegt, denkt aan de zomer, festivals en een algemeen goed humeur. Met opnieuw dertig graden in het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

black midi - Hellfire (★★★★½): Scheurend door bochten en krochten

Het Londense trio black midi wordt vaak in één adem genoemd met andere Britse postpunkbands die de laatste jaren schijnbaar aan de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single black midi - "Sugar/Tzu"

De Britse avant-garde scene kunnen we perfect in de notendop van black midi steken. Deze onconventionele band gooit om de haverklap hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.