Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Joyeria – “Here Comes Trouble”

© Jadwiga Dyjecinski

Hoe meer ze er uitbrengen, hoe onwaarschijnlijker het lijkt dat cultlabel Speedy Wunderground ooit nog eens een slechte artiest zal lanceren. Dan Carey, bezieler van het project en voormalig producer van o.a. Fontaines D.C. en Franz Ferdinand, lanceert al jaren gloednieuwe boeiende artiesten aan een razendsnel tempo. Eerder deze maand kregen we bijvoorbeeld de zeer dansbare single van moa moa, maar vandaag is het de beurt aan de Canadees Joyeria om zich te introduceren aan het grote publiek.

“Here Comes Trouble” begint al meteen overtuigend met een vrolijk gitaardeuntje en gezellig gezapige drums, maar heeft veel meer te bieden dan dat. Joyeria’s betoverend laag stemgeluid bijvoorbeeld, dat wat wegheeft van een brutale Nick Cave. Zijn stem komt overigens vooral voor in het eerste deel van de song, dat op zichzelf een zeer overtuigende single zou geweest zijn, maar het is de tweede helft dat deze debuutsingle naar een bijna goddelijke status verheft. Het epische, psychedelische en drijvende slot wordt symbolisch ingeleid door enkele seconden stilte, waarna het tempo steeds maar meer wordt opgedreven en de instrumenten steeds gekker gaan klinken. Als teken van vaarwel schreeuwt Joyeria zijn prachtige, zwoele stem aan gort alvorens het zes minuten lange “Here Comes Trouble” af te sluiten.

Leuk detail: deze single verkocht op vinyl op minder dan zes uur tijd volledig uit. De hype rond Speedy Wunderground is met andere woorden enorm, en Joyeria bewijst met deze song perfect waarom.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society - "Blood Money"

Slechts een zestal nummers heeft het Engelse kwartet The Lounge Society op hun conto staan, maar meer dan dat hebben ze nog…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Moreish Idols - "Speedboat"

Als er een nummer uitkomt bij Speedy Wunderground, dan is dat altijd iets om in de gaten te houden. Zo verschenen er…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Honeyglaze - "Creative Jealousy"

Het Britse label Speedy Wunderground heeft in een paar jaar tijd een echte cultstatus weten te verwerven door artiesten als black midi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.