Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Joyeria – “Here Comes Trouble”

© Jadwiga Dyjecinski

Hoe meer ze er uitbrengen, hoe onwaarschijnlijker het lijkt dat cultlabel Speedy Wunderground ooit nog eens een slechte artiest zal lanceren. Dan Carey, bezieler van het project en voormalig producer van o.a. Fontaines D.C. en Franz Ferdinand, lanceert al jaren gloednieuwe boeiende artiesten aan een razendsnel tempo. Eerder deze maand kregen we bijvoorbeeld de zeer dansbare single van moa moa, maar vandaag is het de beurt aan de Canadees Joyeria om zich te introduceren aan het grote publiek.

“Here Comes Trouble” begint al meteen overtuigend met een vrolijk gitaardeuntje en gezellig gezapige drums, maar heeft veel meer te bieden dan dat. Joyeria’s betoverend laag stemgeluid bijvoorbeeld, dat wat wegheeft van een brutale Nick Cave. Zijn stem komt overigens vooral voor in het eerste deel van de song, dat op zichzelf een zeer overtuigende single zou geweest zijn, maar het is de tweede helft dat deze debuutsingle naar een bijna goddelijke status verheft. Het epische, psychedelische en drijvende slot wordt symbolisch ingeleid door enkele seconden stilte, waarna het tempo steeds maar meer wordt opgedreven en de instrumenten steeds gekker gaan klinken. Als teken van vaarwel schreeuwt Joyeria zijn prachtige, zwoele stem aan gort alvorens het zes minuten lange “Here Comes Trouble” af te sluiten.

Leuk detail: deze single verkocht op vinyl op minder dan zes uur tijd volledig uit. De hype rond Speedy Wunderground is met andere woorden enorm, en Joyeria bewijst met deze song perfect waarom.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

156 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single O. - "ATM"

’s Werelds moeilijkst te vinden band op het web is nog zo’n hype die zijn start kende op cultlabel Speedy Wunderground, maar…
InstagramLiveRecensies

Left of the Dial 2023 (Festivaldag 2): Rotterdam in de mix

Na regen kwam gisteren in Rotterdam jammer genoeg geen zonneschijn, al deerde dat de pret op de tweede dag van Left of…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Chalk, Joyeria en Splint onder de eerste namen van Left of the Dial 2023!

In Rotterdam lopen de voorbereidingen voor de vijfde editie van het alternatieve showcasefestival Left of the Dial op volle toeren. De binnenstad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.