Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Montaigne – “make me feel so…” (feat. Daði Freyr)

Montaigne is een Australische singer-songwriter die in haar thuisland tot op heden al het nodige succes wist op te tekenen met haar twee albums. Het was ook om die reden dat ze een plek op het Eurovisiesongfestival wist te veroveren in 2020. Als outsider bij de bookmakers leek het de uitgelezen kans om zichzelf ook in Europa te lanceren. COVID-19 besliste er echter anders over. Ze kreeg van de Australische omroep een herkansing in 2021, maar helaas voor haar mocht ze niet naar Rotterdam afreizen en kende haar video-opname niet het verhoopte succes, waardoor ze reeds in de halve finale sneuvelde.

Intussen werkt Montaigne aan haar derde langspeler en loste ze van dat album al twee singles, “Now (In Space)” en “Always Be You“. Voor haar derde single “make me feel so…” sloeg ze de handen in elkaar met het enige andere slachtoffer dat het Eurovisiesongfestival in 2020 en 2021 aan zijn neus zag voorbijgaan. Daði Freyr is een IJslandse duizendpoot die in 2020 klaar was om de overwinning te grijpen en in 2021 een opname moest insturen omdat iemand van zijn bandleden besmet was geraakt.

Op “make me feel so…” krijgen we Montaigne van haar beste kant te horen. Het nummer wordt gedomineerd door synthpop, waar ze al eerder furore mee wist te maken. Het indrukwekkende op “make me feel so…” is echter de manier waarop haar stem als instrument gebruikt wordt met behulp van loops en de creatie van meerstemmigheid. In het verleden was het soms over de top, maar deze keer is het wel gebalanceerd en zorgt het voor de eigenheid van het nummer. Na twee minuten is het de beurt aan Daði Freyr om met zijn typerende stem even over te nemen en ook zijn creativiteit toe te voegen. Het mixt wonderwel en zorgt voor een geslaagde climax. Wie naar de tekst luistert, merkt op dat Montaigne het zalige gevoel bejubelt dat je krijgt in een goede relatie, wanneer iemand je aanvaardt zoals je bent.

Montaigne en Daði Freyr zijn twee eigenzinnige artiesten die elk hun artistieke eigenheid volgen, wat duidelijk op “make me feel so…” terug te horen is. Het zorgt voor een aanstekelijk popnummer dat zich weet te onderscheiden van de lading popsongs die we dagelijks horen passeren. Beide artiesten zijn ook fan van retro games en dat is ook terug te zien in de bijhorende videoclip.

Website  / Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Daði Freyr, Bizkit Park en acht andere nieuwe namen voor Pukkelpop 2022!

Er is goed nieuws en er is slecht nieuws voor Pukkelpop. Het slechte nieuws is dat er weer heel wat bands verstek…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Montaigne - "gravity" (feat. David Byrne)

Als je nu nog niet weet wie David Byrne is, wordt het eens tijd om uit je donker hol te komen. Hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.