Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hercules & Love Affair & ANOHNI – “One”

Hercules & Love Affair is het muzikale project van dj Andy Butler, dat in 2004 ontstond. Butler zelf is het enige vaste bandlid en hij laat zich dan ook vaak door verschillende artiesten en performers omringen. In 2008 scoorde hij een hit met “Blind“, een nummer dat hij samen met Antony and the Johnsons opnam. Inmiddels gaat Antony door het leven als ANOHNI; die naamsverandering vond plaats na haar geslachtsverandering. Vorige maand losten ze al een eerste single met “Poisonous Storytelling”, dat zowel donker als dansbaar klinkt.

Het atypische duo trekt de sfeer van “Poisonous Storytelling” door naar “One”, al klinkt de laatstgenoemde toch net iets minder zwaarmoedig. De single opent met een elektronische beat die zich doorheen het nummer verderzet, zoals we van Hercules & Love Affair gewoon zijn. Even later krijgen we de prachtige stem van ANOHNI te horen en we moeten bekennen dat het telkens weer een tikkeltje vreemd klinkt om ANOHNI’s stem te horen in combinatie met muziek waarop je kunt dansen. Gelukkig betekent dat niet dat “One” slecht klinkt, integendeel. De combinatie van ANOHNI’s unieke stemkleur en de vrolijke beats zorgen voor een prachtige blend die deze single eentje van hoge makelij maakt.

In Amber, het nieuwe album van Hercules & Love Affair, wordt op 17 juni uitgebracht.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

129 posts

About author
Een wijze vrouw zei ooit: 'TUDUDUDUDU'
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oneohtrix Point Never - "Black Snow" ft. ANOHNI

Op Oneohtrix Point Never’s eerste single, om het aankomende album Age of een gezicht te geven, vraagt hij ANOHNI om hulp. Daniel Lopatin zingt…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Solregn - "One"

Wat dacht je ervan als we je zouden vertellen dat een operazanger, een klassieke pianist en een jazz/pop producer een elektronica/r&b ensemble…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #4

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om ieder album zijn eigen review te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.