Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sky Ferreira – “Don’t Forget”

Het was alweer een hele tijd geleden dat we nog iets van Sky Ferreira hadden gehoord, maar zonder nog maar een nieuw nummer uit te brengen, was de Amerikaanse weer alomtegenwoordig. Haar naam dook op op talloze festivalaffiches en zo ging de geruchtenmolen volop aan het draaien. Vandaag worden alle hersenspinsels ook meteen bevestigd, want met “Don’t Forget” lost de zangeres haar eerste single in drie jaar. Dat lijkt dus ook het startschot van een nieuw groter project te worden, zeker als je weet dat haar eerste (en enige) album bijna tien kaarsjes uitblaast.

Met iets minder dan vier minuten op de teller klinkt “Don’t Forget” alvast veelbelovend. Een donkere, synthgeleide beat brengt je doorheen het nummer, met Sky’s stem als leidraad. Op haar nieuwste creatie knipoogt de Amerikaanse ook naar onder andere CHVRCHES en St. Vincent, al geeft ze er vooral een eigen draai aan. Naarmate het nummer vordert, bloeit het ook alsmaar meer open. De elektronisch bewerkte strijkers komen meer naar de voorgrond en ook de stem van de zangeres komt ietwat harder binnen. Dansbaar en intrigerend tegelijk dus, die “Don’t Forget”, waardoor de comeback van Sky Ferreira er eentje door de grote poort lijkt te zijn.

Op zaterdag 25 juni staat Sky Ferreira op TW Classic XL.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 3): En we leefden nog lang en gelukkig...

De tijd vliegt als je plezier hebt en zo was het opeens al de laatste dag van Best Kept Secret 2022. Zowel…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.