Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVA – “Untethered”

Als alumni van Dan Carey en zijn Speedy Wunderground brak PVA de afgelopen twee jaar hier en daar door in de alternatieve muziekscene. Debuut-ep Toner bewees dan ook waarom, want met slechts drie songs toonde de band dat zijn combinatie van dansbare, psychedelische en donkere elektronica met een stevig punkgehalte hard binnenkwam op de trommelvliezen. Ook de Zuid-Londense kompanen shame moeten dat gedacht hebben, want PVA kreeg bijvoorbeeld de eer om hen te vergezellen als voorprogramma in Trix eerder dit jaar.

De band durfde op eerdere songs als “Sleek Form” of “Exhaust/Surroundings” al eens zeer stevig en intens uit de hoek komen, maar nog nooit werden we zo omver geblazen als op deze “Untethered”. Het nummer begint dan ook met een stevige basgedreven drumbeat die de hartslag al meteen de hoogte in doet schieten. Het is echter pas wanneer de zware dreunende synths de song komen binnengekronkeld, dat het trio ons met verstomming slaat. “Untethered” bouwt tijdens zijn nochtans vrij korte duurtijd constant verder aan de spanning, tot het net voor het einde tot een bombastisch orgelpunt komt. Kortom, PVA lijkt meer en meer een band om rekening mee te houden.

Begin september staat PVA op Into The Great Wide Open op De Wadden.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

156 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

25 nieuwe namen voor Rock Herk met o.a. The Afghan Whigs, Therapy? en shame

Rock Herk viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en dat zal het niet zomaar laten aan zich voorbij gaan. Nadat we in…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single O. - "ATM"

’s Werelds moeilijkst te vinden band op het web is nog zo’n hype die zijn start kende op cultlabel Speedy Wunderground, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.