Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Suede – “She Still Leads Me On”

© Christophe Dehousse

Suede is een band die we voornamelijk kennen door de Britpoprevolutie in de jaren ’90 en hits zoals “Animal Nitrate” en “Beautiful Ones”. Ondanks een inmiddels herstelde breuk in 2003 tourt de band nog steeds rond en op 23 mei was het de beurt aan ons Belgenlandje. In het Koninklijk Circus kreeg het aanwezige publiek een primeur voorgeschoteld. De band speelde hun gloednieuwe single “She Still Leads Me On” er voor de allereerste keer en die performance is ondertussen al te vinden op het YouTube-kanaal van Suede. Inmiddels kondigde de band ook aan dat deze nieuwe single de voorbode is voor hun negende studioalbum.

“She Still Leads Me On” opent met een melodie op elektrische gitaar en wanneer Brett Anderson aan het zingen gaat, worden we meteen terug gekatapulteerd naar die nostalgische Britpopscene waarin Suede zo’n prominente rol vervulde. Anderson heeft inmiddels wat meer moeite met de hoge noten dan in zijn gloriejaren en toch weet hij dat donders goed te camoufleren. Het refrein is er eentje in ware Suede-stijl en dat betekent ook meteen dat je het maar één keer moet horen om het niet meer uit je hoofd te krijgen. Het mag duidelijk zijn dat de mannen van Suede -in tegenstelling tot wat sommigen denken- nog niet op hun retour zijn.

Autofiction zal op 16 september worden uitgebracht.

Facebook / Instagram / Twitter 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

221 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Grace Jones, Whitney en Suede naar Live /s Live 2023!

De affiche van Live /s Live is sinds vandaag in een klap heel wat internationale allure rijker. Op zaterdag 24 juni krijgen…
LiveRecensies

Aldous Harding @ Koninklijk Circus: Existentiële crisis op een dinsdagavond

Waarom de Nieuw-Zeelandse Aldous Harding haar Europese tournee opende in Brussel werd al heel snel duidelijk. Haar laatste passage dateerde alweer van…
InstagramLiveRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): De grote smeltpot

De laatste keer dat King Gizzard & The Lizard Wizard vertoefde in een Belgische concertzaal is geleden van oktober 2019, toen voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.