Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Journey – “Let It Rain”

Journey is bezig aan een stevige comeback. De band die vooral bekend is omwille van hitsingle “Don’t Stop Believin’“, die de afgelopen jaren ook weer aan populariteit heeft gewonnen. De iconische zanger van die hit is er helaas niet meer bij, omdat hij er simpelweg geen zin meer in heeft. Met Arnel Pineda als frontman zal Journey op 8 juli met een nieuw album komen, waarvan we de eerste twee singles al hebben gehoord. In juni vorig jaar kregen we al “The Way We Used To Be” en vorige maand werd “You Got the Best of Me” uitgebracht.

“Let It Rain” opent met experimenteel gitaarspel en het duurt niet lang voor de synthesizers erbij komen, die we op de vorige singles ook al in overvloed te horen kregen. De stem van Pineda klinkt in het begin wat vermoeid, maar naarmate het nummer zich verderzet, wordt het wat beter. Het valt ons ook op dat zijn stem vrij stil gemixt is in vergelijking met de rest van de instrumenten en dat zorgt ervoor dat we over het geheel toch moeten spreken over een minder geslaagde single. Het is niet allemaal slecht, want op het einde krijgen we een gitaarsolo die ons wel weet te bekoren. Journey wist ons op de vorige singles meer te overtuigen dan op “Let It Rain” en we hopen dan ook dat het de lijn van deze single niet doortrekt naar het volgende album.

Freedom verschijnt op 8 juli.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Journey - "You Got the Best of Me"

Wie Journey zegt, zegt automatisch ook “Don’t Stop Believin’”. De Amerikaanse groep brak in 1980 definitief door met diezelfde hitsingle, die de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Grace - "Freedom"

Als winnaar van de Vlaamse versie van The Voice ga je niet alleen naar huis met eer en roem, maar krijg je…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sampa The Great - "Freedom"

De Australische met Zambiaanse roots Sampa The Great staat op het punt om haar langverwachte eerste plaat The Return uit te brengen. Al vijf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.