Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Journey – “You Got the Best of Me”

Wie Journey zegt, zegt automatisch ook “Don’t Stop Believin'”. De Amerikaanse groep brak in 1980 definitief door met diezelfde hitsingle, die de laatste jaren weer volop terugkwam in eindejaarlijstjes zoals De Tijdloze. Journey heeft al dusdanig vaak van bezetting veranderd, dat het zo’n beetje onmogelijk wordt om die nog weer te geven. Volgens de fans van Journey blijft het grootste verlies nog steeds zanger Steve Perry, die er simpelweg geen zin meer in heeft. Het dateert al van 2011 dat de band nog een studioalbum uitbracht, al moet gezegd worden dat Eclipse niet meteen is blijven plakken. In juni vorig jaar kregen we ook al “The Way We Used To Be” te horen en het ziet er naar uit dat Journey na jarenlange stilte een zeer degelijk album gaat uitbrengen.

“You Got the Best of Me” opent met vrolijke synthesizers en een verheffende drumbeat. Even later komt ook de zang erbij en eigenlijk durven we zeggen dat Perry op dit nummer niet gemist wordt. Het aandoenlijke refrein blijft hangen en daar zit de zang zeker ook voor iets tussen. Naast de synthesizers horen we ook een elektrische gitaar die ervoor zorgt dat de verschillende puzzelstukjes in elkaar vallen. Halverwege het nummer krijgen we een vrij lang uitgespannen gitaarsolo die het stramien op mooie wijze weet te doorbreken, waarna we terugkeren naar de vrolijke synths en elektrische gitaren. Met vijf en een halve minuut is “You Got the Best of Me” misschien net wat te lang voor sommige luisteraars, al moet gezegd worden dat de single op geen enkel moment verveelt.

Journey’s volgende album Freedom wordt op 8 juli uitgebracht.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

125 posts

About author
Een wijze vrouw zei ooit: 'TUDUDUDUDU'
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Journey - "Let It Rain"

Journey is bezig aan een stevige comeback. De band die vooral bekend is omwille van hitsingle “Don’t Stop Believin’“, die de afgelopen…
Muzieknieuwtjes

Ingewijden Rock Hall 2017 bekend met onder meer Pearl Jam en ELO

Ieder jaar maakt de Rock & Roll Hall of Fame enkele artiesten gelukkig die al meer dan 25 jaar bezig zijn. Ze krijgen de…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 20 - 26 juni 2016

Een Brexit is het niet geworden in de lijst van filmpjes van de week. Alweer een mooie mix tussen nationaliteiten die mooi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.