Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X – “Spiral”

© CPU – Nathan Dobbelaere

RY X zit niet stil. Zo verwende de Australiër ons de afgelopen tijd met singles “Your Love” en  “Let You Go“. Twee voorlopers van zijn derde album dat de naam Blood Moon zal dragen. Daar komt met “Spiral” nu een derde smaakmaker bij. Andermaal een typerend nummer waarop de Australische singer-songwriter experimenteel doch smaakvol uit de hoek komt.

Het lijkt erop dat Ry zijn muzikale richting wat meer in de richting van zijn ander projecten, The Acid en HOWLING, aan het drukken is. In deze projecten vertolken synths een hoofdrol, iets wat nu dus ook doorsijpelt naar Cumings paradepaardje. Alsof zijn stem nog niet wonderbaarlijk genoeg is, wordt er op “Spiral” een dosis stemvervomers toegevoegd aan de vocals, iets wat ons doet denken aan duistere dansacts als HVOB. Het is een vreemde, maar geen onverwachtse sprong voor doorwinterde RY X-adepten die deze man zijn nevenprojecten in de gaten houden. Dat deze nu muzikaal lijken te overlappen, hoeft niet per se negatief te zijn. Nog steeds weet de man, wiens Instagram een beleving an sich is, ons te sussen, te verwarmen en te charmeren met zijn creaties. Het zij ditmaal wat meer eclectisch, iets minder singer-songwriter en meer op zijn SOHNs. Drie smaakmakende singles op een rij zorgen ervoor dat zijn derde album een grote kanshebber is om in de eindejaarslijstjes te belanden.

Op 17 juni verschijnt het nieuwe album Blood Moon. RY X live aan het werk zien kan op Rock Werchter (30 juni), in Het Concertgebouw (15 augustus), in Tivoli Vredenburg (25 augustus) en in De Roma (26 augustus).

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

145 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Paradise City vult affiche aan met live-acts van RY X, Bolis Pupul, Lander & Adriaan en 13 anderen

Na Adriatique en Nico Morano vult weekender Paradise City in het Vlaams-Brabantse Perk zijn affiche aan met liveoptredens van onder andere RY…
LiveRecensies

Ry X @ De Roma: Van breekbaar naar dansbaar en terug

Na zijn passage begin juli in de KluB C van Rock Werchter hoefden de fans van Ry X niet lang te wachten…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.