Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X – “Let You Go”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Binnenkort trekt RY X eindelijk nog eens op een uitgebreide Europese tour en dat zal hij doen met nieuwe muziek. De Australiër bracht in 2019 nog het wondermooie album Unfurl uit alvorens hij zich in het daaropvolgende jaar opnieuw concentreerde op zijn nevenproject Howling. Ondanks dat touren en optreden een tijdlang uit den boze was door corona, bleef Ry Cuming zijn creatieve zelve. Een nieuwe RY X-plaat is in de maak en zou naar alle waarschijnlijkheid dit jaar nog het levenslicht zien, maar nu mogen we ons al even verblijden met “Let You Go”.

RY X stelt nooit teleur en dat mogen we ook op “Let You Go” ondervinden. In zijn kenmerkende stijl verspreidt de Australiër bijna vier minuten lang pure magie waar je uren naar zou kunnen luisteren. De filmische instrumentatie en zachte zangstem bevatten weer die breekbaarheid die zijn muziek zo typeert, al horen we hem op “Let You Go” ook wat elektronischer uit de hoek komen. Het nummer heeft iets bezwerends in zich dat je als luisteraar helemaal in de ban houdt en net dat is de kunst die RY X als geen andere beheerst. “Let You Go” is de zoveelste parel in de collectie van RY X en hopelijk het vervolg van nog meer schoonheid.

Op zondag 13 maart speelt RY X in een hopeloos uitverkochte De Roma in Antwerpen en deze zomer speelt hij op de eerste dag van Rock Werchter.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1685 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Ry X @ De Roma: Van breekbaar naar dansbaar en terug

Na zijn passage begin juli in de KluB C van Rock Werchter hoefden de fans van Ry X niet lang te wachten…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…
AlbumsFeatured albumsRecensies

RY X - Blood Moon (★★★★): Zeer pijnlijke, maar mooie reis

De Australische singer-songwriter RY X staat bekend om zijn bijna hypnotiserende liedjes die gekenmerkt worden door emoties, eigenzinnigheid en intensiteit. Je zal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.