Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single NIENKE – “Regen”

Nienke

NIENKE is het soloproject van de Haarlemse zangeres en songwriter Nienke Cusell. Met dit project laat NIENKE de achterkant van haar tong zien door te schrijven over een persoonlijke strijd met mentale gezondheid en het vinden van schoonheid in de donkere kant van het leven. Het contrast van de persoonlijke teksten met dromerige melodieën en stuwende beats, laat zich het beste omschrijven als melancholische danspop. Nu laat ze dus voor het eerst van zich horen met “Regen”.

“Regen” is de eerste single van haar Nederlandstalige debuut-ep Aan de overkant. Meteen vanaf de eerste noten pakt het je beet. Een stuwende synth neemt de overhand en dat wordt aangevuld met de dromerige stem van NIENKE. Deze fragiele stem vertelt in de coupletten het verhaal over hoe je kan omgaan met angsten en twijfel. Gezien en gezien worden door verschillende personen en niet in onzekerheid vallen, dat is wat NIENKE probeert te vertellen. Met het 80’s refrein krijgt “Regen” wat extra pit mee, maar wel op een zeer catchy manier die onwijs blijft hangen. Toch blijf je het hele nummer lang de onzekerheid en twijfel voelen, die net een hoognodige extra lading meegeeft . 

Met “Regen” geeft NIENKE een prettig visitekaartje af. We worden nieuwsgierig naar haar debuut-ep. 

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

84 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Sperwer @ Café Video: een dromerige reis van begin tot einde

Dinsdagavond 17 januari speelde het Kortrijkse Sperwer in Café Video te Gent. Heel wat volk kwam opdagen en dat deed het gevoel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.